Planla terrorangrep for å få lønn fra PA

En fengslet palestinsk terrorist forklarer i politiavhør at han planla terrorangrep mot Israel for å få høyere lønn fra de palestinske myndighetene ved å bli arrestert og dømt til fengselsstraff i Israel for andre gang.

Dette referatet fra politiavhør av den terrorsiktede palestineren Husni Najjar dokumenterer at han planla terror motivert av løfter om lønn fra de palestinske myndighetene som fange i israelsk fengsel. Foto: Dokument fra PMW.
Dette referatet fra politiavhør av den terrorsiktede palestineren Husni Najjar dokumenterer at han planla terror motivert av løfter om lønn fra de palestinske myndighetene som fange i israelsk fengsel. Foto: Dokument fra PMW.

Den fengslede palestinske terroristen Husni Najjar ble pågrepet i fjor for å planlegge å gjennomføre terrorangrep for andre gang. I referatet fra politiavhøret, som er avbildet i denne artikkelen, har han forklart at formålet med terrorplanleggingen var å tjene penger på å få lønn fra de palestinske selvstyremyndighetene (PA) under sitt opphold i israelsk fengsel og etter senere løslatelse.

 

Skulle betale gjeld

Mannen forklarer at pengene han mottok fra PA som lønn under sitt første fengselsopphold, beløp seg til omtrent 85.000 norske kroner. Han hadde imidlertid beregnet på forhånd at pengene han ville få fra PA under og etter sitt andre fengselsopphold ville komme til å beløpe seg til hele 256.000 kroner, utbetalt i form av de palestinske myndighetenes faste standard månedslønn for fengslede terrorister, gjennom fem beregnede år i fengsel samt de første tre årene etter løslatelsen.

– Da ville jeg kunne betale gjelden min, forklarte han til politiet i avhør 18. august 2013.

Det er Palestinian Media Watch (PMW) som forteller dette. De påpeker at Najjar hadde regnet litt feil, og at det faktiske beløpet han etter planen ville fått utbetalt kommer opp i 273.000 kroner.

 

Målet var å få lønn

Najjar har fremstilt det slik at han la terrorplanene med tanke på å bli avslørt og pågrepet av israelsk etterretning før angrepet ble gjennomført, og at hans eneste mål var å bli fengslet for å få lønn.

I avhøret beviste han detaljert kjennskap til PA sitt belønningssystem for dømte terrorister i israelsk fangenskap. Han forklarte at de palestinske myndighetenes lov innvilger en månedslønn tilsvarende 7.600 kroner til alle som blir fengslet for mer enn fem år, og at de månedlige utbetalingene fortsetter i tre år etter løslatelse.

Den første gangen han ble arrestert var det for å ha planlagt et selvmordsangrep som ble forhindret, men lønnen ble lavere fordi fengselsoppholdet den gangen varte mindre enn fem år. Ved å planlegge enda et angrep, følte han seg sikker på å komme opp i mer enn fem år i fengsel til sammen, og dermed være sikret det høyere lønnstrinnet.

 

PA-praksis motiverer terror

PMW påpeker at hans historie viser hvordan PA sin praksis med å utbetale høye lønninger til terrorister både under deres fengselsopphold i Israel og etter deres løslatelse, ikke bare utgjør en belønning for terror, men også en motivasjonsfaktor for å utføre den.

Her kan du lese en rapport fra PMW om de palestinske myndighetenes pengeutbetalinger til terrorister.

Husni Najjar ser i øyeblikket ut til å ha oppnådd målet sitt. Han sitter fengslet og venter på at saken hans skal komme opp, og mottar formodentlig allerede lønn fra PA. De palestinske myndighetenes lovgivning fastslår nemlig at det skal utbetales lønn allerede fra datoen for arrestasjonen, kan PMW fortelle.

Les alle MIFFs artikler om PAs belønningssystem til terrorister her.

Forrige artikkelTerrorangrep i Taba
Neste artikkelLister ble MIFFs lokallag nummer 22
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/