PA varsler ny økning i lønn til terrorister

Palestinske selvstyremyndigheter (PA) vil spytte inn ekstra 280 millioner kroner årlig i belønningssystemet for dømte terrorister. Med minusbudsjetter må PA nødvendigvis basere budsjettøkningen på internasjonal bistand.

PAs fangeminister Issa Karake taler på PA TV 4. november 2013. Han sier fangene som sitter i israelske fangenskap dømt for terrordrap er
PAs fangeminister Issa Karake taler på PA TV 4. november 2013. Han sier fangene som sitter i israelske fangenskap dømt for terrordrap er "helter". (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

I forrige uke gjenga Palestinian Media Watch (PMW) en artikkel fra PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida 6. februar 2014.

I den palestinske avisen kommer det fram at PA planlegger å øke bevilgningene til belønningssystem for dømte palestinske sikkerhetsfanger – inkludert personer som er stolte over å ha drept sivile kvinner og barn på israelsk side – med 280 millioner kroner i inneværende år.

“Å skaffe budsjettmidler, noe som er anslått til 280 millioner kroner i året, har blitt utsatt til april,” opplyser PAs fangeminister Issa Karake til Al-Hayat Al-Jadida.

Siden PA ikke kan dekke sine månedlige utbetalinger uten vestlig støtte, vil disse økte bevilgningene til terrorister også bli gjennomført med direkte og indirekte finansiering av vestlige bistandsmidler til PA, påpeker Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i PMW.

De siste årene har MIFF omtalt PAs belønningssystem for dømte terrorister i en lang rekke artikler.

Malki Roth (15) var en solstråle som spredte glede med fløytespillet sitt. 9. august 2001 ble hun drept sammen med sin venninne mens de koste seg på pizzarestaurant. Mannen som laget bomben får ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter. Belønningssystemet til terrorister blir smurt av våre skattepenger.

Løslatte palestinske fanger får lønn tilsvarende toppstillinger i palestinske selvstyremyndigheter.

 

Hva vil den norske regjeringen gjøre?

MIFF har sendt PMWs rapport og følgende spørsmål til statssekretær Bård Glad Pedersen (Høyre) i Utenriksdepartementet.

“PA planlegger å sette i gang dette fra april. Kan Norge gjøre noe konkret i et forsøk på å stanse dette?”

MIFF forventer at regjeringen legger press på PA til å avvikle deres skalerte belønningssystem for dømte terrorister. Dette er én av ni klare forventninger MIFF presenterte i Utenriksdepartementet 12. februar 2014.

En fengslet palestinsk sikkerhetsfange forklarte nylig i politiavhør at han planla terrorangrep mot Israel for å få høyere lønn fra de palestinske myndighetene ved å bli arrestert og dømt til fengselsstraff i Israel for andre gang.

 

Forrige artikkelGeorge Deek, Conrad Myrland og Christian Tybring-Gjedde på Israel-konferanse i Sarpsborg FrP
Neste artikkelNorges KFUK-KFUM går inn for “bred økonomisk boikott av Israel”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -