USA vurderer å stoppe PA-bistand

Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Den amerikanske Kongressen. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er Bevilgningskomiteen i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen som nå har oppe til vurdering om de vedvarende oppfordringene og støtteerklæringene til vold og terror mot Israel fra palestinske myndigheter side skal få konsekvenser for bistandsoverføringene til PA-myndighetene. Den israelske tv-kanalen Channel 2 melder at Israels etterretnings- og strategiminister Yuval Steinitz har vært i møte med medlemmer av Kongressen for å uttrykke at han setter pris på initiativet.

– Kanskje provokasjonene vil letne nå, med internasjonal anerkjennelse og en økonomisk trussel mot bistanden, sier Steinitz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

– Det etisk rette å gjøre

Itamar Marcus, som er direktør for Palestinian Media Watch, sier til nyhetsbyrået JNS.org at en stans i bistandsoverføringene vil være det etisk rette å gjøre fra USA sin side.

­- Hvordan kan USA rettferdiggjøre å finansiere et palestinsk regime som bruker amerikanske penger på å glorifisere mordere? Hvordan kan USA rettferdiggjøre å gi penger til et regime som demoniserer jøder som etterkommere etter aper og griser? undrer han.

– Det å sette som betingelse for bistand at hatet må ta slutt, er det etisk rette å gjøre. Og forhåpentligvis vil PA forstå budskapet, og innse at de må velge mellom å være et system som promoterer terror og som USA og Vesten tar avstand fra, som Hamas, eller en oppriktig partner for fred. Amerikas nåværende finansiering av PA har gjort dem i stand til å fortsette å promotere hat og terror og likevel bli sett på som en partner for fred, selv om dette er en selvmotsigelse, sier Marcus.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag