PA hyller barnemorder som “heltemodig kjemper”

Sarhan Sarhan skjøt og drepte Noam (4) og Mathan (5) sammen med deres mor da hun leste godnatthistorie for dem i november 2002. Nå hyller PA-president Mahmoud Abbas og palestinske myndigheter Sarhan som en “heltemodig kjemper”.

Revital Ohion ble drept sammen med sine to sønner Noam (4) og Mathan (5). (Foto: Privat)
Revital Ohion ble drept sammen med sine to sønner Noam (4) og Mathan (5). (Foto: Privat)

11. november 2002 tok palestineren Sarhan Sarhan seg inn i kibbutz Metzer. I hjemmet til familien Ohion drepte han Revital Ohion og hennes to sønner med skudd på kloss hold. To andre israelere ble også drept i angrepet.

Israelske myndigheter har nylig utlevert levningene til Sarhan Sarhan til palestinske myndigheter. 24. februar avholdt PA en offisiell, militær begravelse med deltakelse av Abdullah Kamil som offisiell representant for PA-president Mahmoud Abbas. Kamil er PAs guvernør i Tulkarem-distriktet.

“Vi tar i dag avskjed med en heltemodig kjemper som falt mens hans forsvarte Palestina, landet, menneskene og Jerusalems land,” leste Kamil på vegne av Abbas. Sitatet er hentet fra PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida 25. februar, og oversatt av Palestinian Media Watch.

– I dag følger vi denne store heroiske martyren som en brudgom. [Han] som ofret sitt liv for Palestina, sa også Kamil.

Under begravelsen ble det ropt islamistiske kamprop med trusler mot jødene viser dette klippet fra en lokal palestinsk tv-kanal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dbFXno1SaXc[/youtube]

Det hører med til historien at beboerne i kibbutz Metzer, i hvert fall den gang i 2002, tilhørte venstresiden i israelsk politikk, og åpent støttet opprettelsen av en palestinsk stat.

Sarhan Sarhan var en sekulær palestiner og tilhørte Fatah-bevegelsen. Hans angrep for tolv år siden var med på å begrave håpet om fred den gang. PAs hyllest av ham nå gjør ikke israelerne mer optimistiske.

  • Er en mann som skyter en mor og hennes to små sønner mens hun leser godnatthistorier for dem heltemodig? Hva synes du? Skriv i kommentarfeltet!

 

Forrige artikkelAbbas krever byggestans og løslatelse av flere fanger
Neste artikkelIDFs marinekommando stanset rakettlevering til Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.