PA hyller barnemorder som «heltemodig kjemper»

Sarhan Sarhan skjøt og drepte Noam (4) og Mathan (5) sammen med deres mor da hun leste godnatthistorie for dem i november 2002. Nå hyller PA-president Mahmoud Abbas og palestinske myndigheter Sarhan som en "heltemodig kjemper".
Revital Ohion ble drept sammen med sine to sønner Noam (4) og Mathan (5). (Foto: Privat)
Revital Ohion ble drept sammen med sine to sønner Noam (4) og Mathan (5). (Foto: Privat)

11. november 2002 tok palestineren Sarhan Sarhan seg inn i kibbutz Metzer. I hjemmet til familien Ohion drepte han Revital Ohion og hennes to sønner med skudd på kloss hold. To andre israelere ble også drept i angrepet.

Israelske myndigheter har nylig utlevert levningene til Sarhan Sarhan til palestinske myndigheter. 24. februar avholdt PA en offisiell, militær begravelse med deltakelse av Abdullah Kamil som offisiell representant for PA-president Mahmoud Abbas. Kamil er PAs guvernør i Tulkarem-distriktet.

«Vi tar i dag avskjed med en heltemodig kjemper som falt mens hans forsvarte Palestina, landet, menneskene og Jerusalems land,» leste Kamil på vegne av Abbas. Sitatet er hentet fra PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida 25. februar, og oversatt av Palestinian Media Watch.

– I dag følger vi denne store heroiske martyren som en brudgom. [Han] som ofret sitt liv for Palestina, sa også Kamil.

Under begravelsen ble det ropt islamistiske kamprop med trusler mot jødene viser dette klippet fra en lokal palestinsk tv-kanal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dbFXno1SaXc[/youtube]

Det hører med til historien at beboerne i kibbutz Metzer, i hvert fall den gang i 2002, tilhørte venstresiden i israelsk politikk, og åpent støttet opprettelsen av en palestinsk stat.

Sarhan Sarhan var en sekulær palestiner og tilhørte Fatah-bevegelsen. Hans angrep for tolv år siden var med på å begrave håpet om fred den gang. PAs hyllest av ham nå gjør ikke israelerne mer optimistiske.

  • Er en mann som skyter en mor og hennes to små sønner mens hun leser godnatthistorier for dem heltemodig? Hva synes du? Skriv i kommentarfeltet!

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise