Palestinske myndigheter feirer kvinnen som drepte 37 sivile israelere

Tradisjonen tro har palestinske selvstyremyndigheter og Fatah-bevegelsen de siste par ukene feiret Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun terrorcellen som drepte 37 sivile israelere, 12 av dem barn.

Rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas, Sultan Abu Al-Einein, hedrer Dalal Mughrabi i en tv-sendt tale i mars 2014. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)
Rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas, Sultan Abu Al-Einein, hedrer Dalal Mughrabi i en tv-sendt tale i mars 2014. (Skjermdump fra PA TV, via PMW)

Dalal Mughrabi er “et ekstraordinært eksempel på kamp, hvor overskriften er tapperhet, heltemot, offer og mot”, sa Fatahs talsmann Ahmad Assaf til den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida 12. mars 2014. Mughrabi har “inspirert sin generasjon og de neste generasjoner”, la han til.

Al-Hayat Al-Jadida skriver fra en av arrangementene hvor Mughrabi ble æret: “Fatah lovet massene av vårt heroiske folk at de vil forbli lojale mot løftene til martyren Dalal og hennes følgesvenner, til alle martyrene, inntil frihet, uavhengighet og retur.” Det siste ordet henviser til “returrett” for 1948-flyktningenes etterkommere, noe som vil gjøre slutt på Israel.

Sultan Al-Einein, som er rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas opp mot palestinsk organisasjonsliv, sa ved et annet arrangement:

“I mars [husker vi] den mørkhudede unge kvinnen fra Shatilla-leiren [Dalal Mughrabi], som ikke ville gå med på noe annet enn å etablere sin stat mellom Jaffa og Libanon på sin spesielle måte, den unge kvinnen som kjempet sammen med sine kamerater inntil hun gikk tom for ammunisjon. Ja, mars måned er æret av dette palestinske blod. De [israelerne] bedrar seg selv dersom de tror forhandlinger er vårt eneste alternativ. La ungdommen høre meg: Allah, gi oss ære med martyrdom. Allah, gi oss æren å være del av martyrenes prosesjon.”

Talen ble sendt direkte på palestinske myndigheteres offisielle TV-stasjon 17. mars, melder Palestinian Media Watch (PMW). De har gjort klippet tilgjengelig med engelsk teksting, se under.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kQfuqdslLj0[/youtube]

På Facebook har Fatah hedret 36-årsdagen for terrorangrepet i flere oppdateringer. De palestinske angriperne, som altså drepte 12 israelske barn, blir hedret som “stjerner” og “helter”.

Viseguvernør i Jenin-distriktet Abdallah Barakat, skal ha sagt at Mughrabi “lærte verden om oppofrelse og kjærlighet til hjemlandet”, ifølge Al-Hayat Al-Jadida 12. mars.

MIFF har samlet flere andre eksempler på at Dalal Mughrabi er blitt æret i det palestinske samfunnet.

Forrige artikkelNorwegian direkte fra København til Tel Aviv
Neste artikkelHvorfor i all verden støtte Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.