PA søker om opptak i FN-organisasjoner

PA-president Mahmoud Abbas har i kveld undertegnet søknader om opptak av “Palestina” i 15 FN-organisasjoner og internasjonale konvensjoner. John Kerry har svart med å avlyse sitt besøk.

John Kerry møtte Mahmoud Abbas i Amman onsdag 26. mars. Foto: US State Department / Flickr.
John Kerry møtte Mahmoud Abbas i Amman onsdag 26. mars. Foto: US State Department / Flickr.

Tirsdag 1. april vedtok et enstemmig arbeidsutvalg i PLO å sende søknad for opptak i 15 FN-organisasjoner og internasjonale konvensjoner.

– Vi har utsatt dette i ni måneder og gikk aldri med på å gi opp denne retten, sa PA-president Mahmoud Abbas i forbindelse med undertegnelsen av søknadene. Abbas holdt også en tv-sendt tale. Den første søknaden Abbas undertegnet skal ha vært søknad om å gjøre palestinske selvstyremyndigheters “Palestina” som en registrert stat i forhold til Genèvekonvensjonene.

USAs utenriksminister John Kerry er i Belgia tirsdag kveld. Han skulle etter planen besøke Jerusalem og Ramallah onsdag, men meldte at han avlyser besøket etter nyheten fra Ramallah.

– Abbas har lovet meg at han vil fortsette å forhandle til slutten av april, sa Kerry på en pressekonferanse, ifølge Ha’aretz.

 

Forrige artikkelSe Spelemann på taket med andre Israel-venner
Neste artikkelNorge må avvise PLOs søknad i alle FN-organer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.