Palestinske barn lærer at Palestina er udelelig

Palestinske selvstyremyndigheter fortsetter å spre kart hvor Israel er borte. “Palestina: et tall som er udelelig,” skriver denne læreren på offisielle PA TV.

"Palestina: et tall som er udelelig." (Skjermdump fra PA TV 21. februar 2014, via Palestinian Media Watch)

21. februar sendte PA TV en tegnefilm hvor en lærer presenterer kart av hele det tidligere britiske mandatområdet Palestina. “Palestina: et tall som er udelelig,” er teksten på arabisk under kartet. Budskapet til seerne er klart: Palestinske myndigheter aksepterer ikke at Israel skal forbli som en separat enhet fra en palestinsk stat på Vestbredden og Gaza-stripen.

Fatah, den politiske bevegelsen som kontrollerer selvstyremyndighetene i Ramallah, understreker også at palestinerne nekter deling av landet.

Skjermdump fra Fatahs Facebook-side 5. mars 2014.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side 5. mars 2014.

Allerede før barna lærer å lese og skrive, skrev Fatahs Facebook-side 5. mars, blir de lært at “Palestina” er udelelig. Målet er at palestinske barn “bare vil akseptere én regel, som det ikke kan legges noe, trekkes noe fra eller kalkuleres med: at Palestina er udelelig”.

Teksten var illustrert med et bilde av en lærer som peker på et kart hvor Israel er borte. Ved siden av kartet blir det gjort klart at byene “Akko, Haifa, Jaffa, Ramle, Safed, Beit Shean var og vil forbli palestinske byer”. Alle disse byene har vært en del av staten Israel siden 1948.

Skjermdump fra Fatahs Facebook-side 1. mars 2014.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side 1. mars 2014.

Kilde: Palestinian Media Watch 20. mars 2014.

 

Forrige artikkelMIFF Forum i Oslo fortsetter søndag
Neste artikkel751 antisemittiske hendelser i USA i 2013
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.