Voldelige demonstrasjoner i fire byer

Palestinske demonstranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot israelske sikkerhetsstyrker fredag.

Flere hundre palestinere gjennomførte voldelige demonstrasjoner fredag. Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.
Palestinere planlegger å brenne tusenvis av bildekk langs Gaza-grensen . (Illustrasjonsfoto: The Israel Project / Flickr.com.

Ved Ofer fengsel i landsbyen Beitunia samlet 200 palestinske demonstranter seg til demonstrasjon i protest mot at Israel ikke løslot de siste 27 fangene i fangeløslatelsesavtalen som ble inngått da fredssamtalene startet i fjor sommer.

77 av de 104 fangene i avtalen er allerede løslatt, men Israel holdt tilbake løslatelsen av de siste 27 fordi de palestinske myndighetene ikke ville gi noen garanti for å fortsette forhandlingene, og avlyste planen om løslatelse etter at PA denne uken ensidig søkte medlemskap i 15 FN-organisasjoner og la frem en lang rekke nye krav for å fortsette forhandlingssamtalene.

I Ofer fengsel sitter 800 palestinske fanger, og det var her de tre forrige puljene med fanger ble løslatt underveis i forhandlingsperioden.

Demonstrantene kastet steiner og tente fyr på bildekk som de rullet mot de israelske soldatene som kom for å løse opp folkeansamlingen. IDF melder at fem palestinere ble såret i sammenstøtene, men palestinske kilder hevder at det var 13 som ble såret.

Lignende demonstrasjoner foregikk også i Hebron, Kafr Qaddum og i nærheten av Rakels grav, melder Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise