Bennett: – Bare dra til FN

Israels industri- og handelsminister Naftali Bennett påpeker at Mahmoud Abbas og PLOs ledelse kan bli tiltalt for krigsforbrytelser dersom de søker å føre sin sak i internasjonale domstoler.
Handels- og økonomiminister Naftali Bennett (t.v.) intervjues av israelsk fjernsyn (Foto: Mati Milstein, The Israel Project, flickr.com)
Handels- og økonomiminister Naftali Bennett (t.v.) intervjues av israelsk fjernsyn (Foto: Mati Milstein, The Israel Project, flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Fredag 4. april tok den engelske dagsrevyen fra IBA (Israels “NRK”) for seg utviklingen i forhandlingene mellom Israel og palestinerne med hjelp (og noe press) fra den amerikanske utenriksministeren John Kerry.

Blant annet ble det gjengitt fritt noe Naftali Bennett hadde sagt dagen før. Han leder partiet Bayit Yehudi (Jødisk Hjem) og er minister for blant annet industri og handel. Han sa at PA-presidenten Mahmoud Abbas har utviklet en metode for å få det han vil ha av innrømmelser fra Israel. Han sier at hvis de ikke får det vi ber om, vil de søke om medlemskap i FN og ulike internasjonale organisasjoner. Da får de adgang til å saksøke folk ved den internasjonale krigsforbryterdomstolen. Og da vil de saksøke en rekke israelere for krigsforbrytelser.

Mange israelere har fryktet å bli trukket for krigsforbryterdomstolen. Objektivt sett skulle ikke Israel ha noe særlig å frykte, for andre land som fører krig slik som Israel (blant annet Norge og andre vestlige land i Afghanistan, Irak og andre steder), er ikke blitt dømt der. Men Israel er vant med å bli behandlet annerledes enn andre land i internasjonale fora.

Men Bennett sa nå at det var greit, palestinerne kunne bare dra til FN. “Jeg kan betale billetten for deg,” sa han til Abbas. For søksmål kan gå begge veier. Israel kan også saksøke Abbas [og andre palestinere] for krigsforbrytelser.

Det skal bli spennende å se utviklingen framover, også på dette feltet.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise