”Palestina” er akseptert i Geneve-konvensjonen

FN-bygningen i Geneve. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)
FN-bygningen i Geneve. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det er talsmannen for det sveitsiske utenriksdepartementet, Pierre-Alain Eltschinger, som forteller til nyhetsbyrået AFP at de palestinske selvstyremyndighetene 2. april leverte sin søknad der de erklærte at ”staten Palestina” ville forplikte seg på konvensjonen, og at dette ble formelt godkjent og registrert i Sveits torsdag.

Dermed fortsetter Mahmoud Abbas sine ensidige skritt i retning av FN-systemet, i stedet for å holde seg til avtalen om å avstå fra dette i forhandlingsperioden som slutter 29. april. 2. april sendte han søknader om å bli omfattet av både denne og 13 andre internasjonale konvensjoner og avtaler.

Geneve-konvensjonen omhandler regler for krigføring og humanitære operasjoner i konfliktsoner.

 

FNs generalsekretær har skrevet under

Allerede onsdag ble det klart at de ti søknadene som gjelder konvensjoner med direkte tilsyn av FN, ble akseptert og underskrevet av FNs generalsekretær Ban ki-Moon. I dokumentene skrev generalsekretæren under på at ”staten Palestina” vil bli lagt til konvensjonene 2. mai, altså nøyaktig en måned etter at søknadene ble sendt.

 

Avkrefter avtale om videre forhandlinger

Denne utviklingen bidrar til å avkrefte rapporter som har versert i flere medier de siste dagene om at en avtale om videre fredsforhandlinger etter 29. april skulle være like om hjørnet. Ifølge medierapporter skulle partene være nær ved å bli enige om å forlenge forhandlingene, slik Israel hele tiden har appellert til PA om å gå med på. Den videre avtalen skulle innebære blant annet at palestinerne trakk tilbake de ensidige søknadene til internasjonale konvensjoner og avtaler. Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat sier til Ynetnews.com at dette ikke er tilfelle.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag