Ung palestinsk kvinne fra Betlehem støtter Muren

Muren på Vestbredden snur seg rundt huset til Christy (25) og hennes palestinske familie i Betlehem. Likevel støtter hun at muren ble bygget, for det stanset hennes folk å blåse seg selv i luften.

Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)
Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)

– Jeg bryr meg om mennesker, ikke om betong, fortsetter Christy i foredraget som hun holdt på Uppsala Universitet i april 2014. Jerusalem Institute of Justice har postet et 25 minutters opptak av foredraget på YouTube. Til tross for at Christy er palestiner, ville hun ha bygget sikkerhetsbarrieren på Vestbredden dersom hun var statsminister i Israel.

Christy forteller hvordan opprettelsen av de palestinske selvstyremyndighetene forverret situasjonen for kristne palestinere spesielt og palestinernes menneskerettigheter generelt.

Etter at Christy begynte å snakke høyt om sine tanker om jødenes rett til et stat i området, hun tenker seg en løsning med to stater, kom det raskt trusler mot hennes liv. Trusselen kom fra et familiemedlem, sier hun. Til slutt flyktet hun til Storbritannia, og hennes sak var så klar at hun fikk politisk asyl i løpet av tre dager.

Jerusalem Institute of Justice har også publisert et videoopptak med spørsmål og svar, hvor Christy og andre foredragsholdere svarer på spørsmål fra studenter og andre tilhørere i salen.

Forrige artikkelAntisemittisme i Frankrike
Neste artikkelIsraelsk stjerneskudd til Oslo Jazz Festival
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.