Christy fikk nye dødstrusler etter foredrag i Sverige

Den unge palestinske kvinnen som forsvarer Israels sikkerhetsbarriere på Vestbredden har fått nye dødstrusler mot seg og sin familie i Betlehem etter foredrag i Sverige.

Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)
Christy (25) fikk politisk asyl i Storbritannia på grunn av trusler mot hennes liv i det palestinske samfunnet. (Skjermdump fra YouTube)

Mandag 21. april skrev MIFF om foredraget som Christy holdt på Uppsala Universitetet tidligere denne måneden. Her kom den unge palestinske kvinnen med sterk kritikk av mangel på menneskerettigheter i det palestinske samfunnet. Hun ga også sin støtte til den israelske sikkerhetsbarrieren, som har stanset hennes eget folk i å blåse seg selv i luften.

Calev Myers. (Foto: Privat, Facebook)
Calev Myers. (Foto: Privat, Facebook)

I går ble lenke til Christys foredrag fjernet fra oversikten over YouTube-klipp på kanalen til Jerusalem Institute of Justice. Calev Myers, grunnlegger av instituttet, opplyser til MIFF at videoen ble fjernet på grunn av nye dødstrusler mot Christy og hennes familie i Betlehem “i løpet av de siste dager”.

– Vi gjør dette på grunn denne krisen. Vi vil sannsynligvis reaktivere videoen i nær framtid, skriver Myers til MIFF.

Oppdatering 5. mai 2014: Foredraget er nå tilgjengelig her.

Til tross for dødstruslene planlegger Christy å holde lignende foredrag i framtiden, opplyser Myers.

 

Forrige artikkel– Umulig å fortsette fredsforhandlingene
Neste artikkelLivni: – Israel hadde ikke noe valg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.