Hamas-demonstrasjon i Ramallah

Over tusen demonstranter ropte slagord om hevn mot Israel og angrep på Tel Aviv, da Hamas onsdag gjennomførte sin første PA-godkjente demonstrasjon på Vestbredden på mer enn ni år.

Over tusen Hamas-tilhengere demonstrerte i Ramallah onsdag. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayom web-tv.)
Over tusen Hamas-tilhengere demonstrerte i Ramallah onsdag. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayom web-tv.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hamas-tilhengerne samlet seg i Ramallahs gater under tilsyn av palestinske sikkerhetsstyrker. En del av demonstrantene var maskerte, og blant slagordene om hevn mot Israel ble det blant annet ropt taktfast: ”Angrip Tel Aviv”!

Demonstrasjonen fulgte i kjølvannet av en begravelse for militante Hamas-medlemmer som ble drept av israelske styrker i 1998. Likene deres ble frigitt fra israelsk varetekt denne uken.

Det var første gang siden den andre intifadaen at de palestinske selvstyremyndighetene godkjente en demonstrasjon i regi av Hamas på Vestbredden.

De siste syv årene har som kjent Hamas-regimet på Gaza og de Fatah-styrte myndighetene på Vestbredden vært helt splittet, inntil det i forrige uke ble underskrevet en forsoningsavtale mellom de to grupperingene, med avtale om å opprette samlingsregjering i løpet av fem uker. Onsdagens demonstrasjon var en av de største folkeansamlingene Hamas har oppnådd på Vestbredden siden før splittelsen.

Dette forteller Israel Hayom.

Forrige artikkelKastet granat mot IDF-soldat
Neste artikkelVil lovfeste at Israel er en jødisk stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/