Hamas-demonstrasjon i Ramallah

Over tusen demonstranter ropte slagord om hevn mot Israel og angrep på Tel Aviv, da Hamas onsdag gjennomførte sin første PA-godkjente demonstrasjon på Vestbredden på mer enn ni år.
Over tusen Hamas-tilhengere demonstrerte i Ramallah onsdag. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayom web-tv.)
Over tusen Hamas-tilhengere demonstrerte i Ramallah onsdag. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayom web-tv.)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Hamas-tilhengerne samlet seg i Ramallahs gater under tilsyn av palestinske sikkerhetsstyrker. En del av demonstrantene var maskerte, og blant slagordene om hevn mot Israel ble det blant annet ropt taktfast: ”Angrip Tel Aviv”!

Demonstrasjonen fulgte i kjølvannet av en begravelse for militante Hamas-medlemmer som ble drept av israelske styrker i 1998. Likene deres ble frigitt fra israelsk varetekt denne uken.

Det var første gang siden den andre intifadaen at de palestinske selvstyremyndighetene godkjente en demonstrasjon i regi av Hamas på Vestbredden.

De siste syv årene har som kjent Hamas-regimet på Gaza og de Fatah-styrte myndighetene på Vestbredden vært helt splittet, inntil det i forrige uke ble underskrevet en forsoningsavtale mellom de to grupperingene, med avtale om å opprette samlingsregjering i løpet av fem uker. Onsdagens demonstrasjon var en av de største folkeansamlingene Hamas har oppnådd på Vestbredden siden før splittelsen.

Dette forteller Israel Hayom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise