PA tatt inn i fem FN-avtaler

De palestinske selvstyremyndighetene ble fredag offisielt anerkjent som delaktige i fem av FNs internasjonale avtaler.
PA-leder Mahmoud Abbas leverer søknad om fullt FN-medlemskap til FNs generalsekretær Ban ki-Moon i 2011. Fra november 2012 har
PA-leder Mahmoud Abbas leverer søknad om fullt FN-medlemskap til FNs generalsekretær Ban ki-Moon i 2011. Fra november 2012 har "Palestina" hatt observatørstatus. (Foto: FN / Flickr.com.)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Dermed er fem søknader innvilget og trådt i kraft, av de om lag 15 søknadene til internasjonale organisasjoner og konvensjoner som ble underskrevet av Abbas 1. april.

De fem internasjonale avtalene det er snakk om denne gangen, handler ifølge FN om forbud mot tortur og rasediskriminering, og beskyttelse av rettighetene til kvinner, barn og funksjonshemmede.

7. mai trer enda en avtale i kraft. Da blir palestinerne omfattet av en konvensjon om beskyttelse av barn i konfliktsoner, en tilleggsprotokoll til barnekonvensjonen.

2. juli trer to avtaler til i kraft, som gjelder sivile, politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter. Dette melder Times of Israel.

De palestinske selvstyremyndighetene er allerede tatt opp i Geneve-konvensjonene, som omhandler regler for krigføring og humanitære operasjoner i konfliktområder.

Blant de gjenstående søknadene som Abbas har sendt, er Wien-konvensjonen om diplomatiske relasjoner og en antikorrupsjonsavtale.

Det er PAs observatørstatur i FN, som de har hatt siden november 2012, som gjør det mulig for dem å søke om å bli tatt med i internasjonale organisasjoner, konvensjoner og avtaler.

Pressetalsmannen for FNs menneskerettskontor roser palestinerne for å ha tatt viktige skritt i retning av å fremme og beskytte menneskerettighetene i ”Palestina”.

Hver av søknadene 1. april utgjorde imidlertid et brudd på de avtalte vilkårene for fredsforhandlinger med Israel, da PA hadde forpliktet seg til ikke å ta ensidige skritt i retning av statsdannelse så lenge det pågikk forhandlinger.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise