To menn henrettet av Hamas

Torsdag ble to menn henrettet på Gaza. De ble straffet fordi Hamas-regimet anklager dem for å ha samarbeidet med Israel.

Regimet på Gaza henretter jevnlig mennesker de mener har samarbeidet med Israel. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube)
Hamas' væpnede ving viser seg frem under en parade på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube.)

Dette forteller Hamas’ innenriksdepartement i en pressemelding, skriver nyhetsbyrået Ma’an.

Den ene av mennene var anklaget for å ha rekruttert kollaboratører for Israel, og for å ha gitt Israel informasjon om “motstandsarbeid og tunneler”, og derved ifølge Hamas “ha forårsaket at flere mennesker døde”. Denne mannen ble skutt til døde.

Den andre mannen var anklaget for å ha “gitt informasjon til Israel som forårsaket at palestinere døde”. Han ble hengt.

De to skal ha samarbeidet med Israel i ni år.

Siden 2009 har Hamas-myndighetene på Gaza praktisert dødsstraff uten godkjennelse fra de palestinske selvstyremyndighetenes president, i strid med bestemmelsene i de palestinske selvstyreområdenes straffelov.

Det har som kjent vært totalt brudd mellom PA og Hamas i syv år, og det har ikke blitt holdt valg av ny president i PA etter utløpet av Mahmoud Abbas’ fastsatte periode i 2009. Dette er bakgrunnen for at Hamas-myndighetene de siste fem årene har vedtatt og gjennomført henrettelser på egen hånd. I perioden fra 2009 og frem til i dag har minst 18 mennesker offisielt blitt henrettet av Hamas på Gaza-stripen, mens det ikke har blitt gjennomført noen offisielle henrettelser i de PA-styrte områdene på Vestbredden i den samme perioden.

Forrige artikkelHans Olav Syversen i MIFF Østfold: Hvordan styrke samhandling mellom Israel og Norge?
Neste artikkelEn av disse kan bli Israels neste president
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/