PA utgir hyllest av terrorist på frimerke

17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.
17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

2. april 2013 døde livstidsfangen Maysara Abu Hamdiya som kreftpasient på Soroka-hospitalet i Beersheba.

PLO gikk da ut med en melding som sa: «Det faktum at okkupasjonsmyndighetene med forsett lot være å behandle fangen Abu Hamdiyeh er en opplagt forbrytelse mot menneskeheten og et klart brudd på folkeretten, spesielt artikkel 91 i Geneve-konvensjonen.»

Ledelsen i Qassam-brigadene, som er den militære avdelingen av Hamas, uttrykte da sorg over at en av deres beste menn hadde dødd som martyr etter mange år med djihad: Han hadde vært med i brigadene fra begynnelsen og hadde spilt en hovedrolle i brigadenes operasjoner i 1991 og 1992 og hadde arbeidet utrettelig med å forsyne frihetskjemperne med våpen til han ble arrestert i 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Israel var han dømt til livsvarig for sin aktive virksomhet for Hamas og for medvirkning til at en selvmordsbomber sprengte seg i en kafe i Jerusalem under den andre intifadaen.

Ett år etter, 17. april 2014, utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyeste valør, 1200 fil, er viet «Martyren Maysara Abu Hamdiya». Merket er brudd på avtalen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene; den forbyr propagandamerker av den typen som arabiske land har produsert. Merket gir også signal om at myndighetene på Vestbredden har orientert seg bort fra fredsavtale med Israel og støtter Hamas.

I juni kommer MIFFs nye bok Israel under lupen, Frimerker som propaganda. Du kan forhåndsbestille boken ved å klikke her.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag