PA utgir hyllest av terrorist på frimerke

Palestinske selvstyremyndigheter har forpliktet seg til ikke å utgi propagandamerker av typen arabiske land har utgitt i flere tiår. Likevel kom hyllest av Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya 17. april.

17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.
17. april 2014 utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyest valør hadde Hamas-terroristen Maysara Abu Hamdiya.

2. april 2013 døde livstidsfangen Maysara Abu Hamdiya som kreftpasient på Soroka-hospitalet i Beersheba.

PLO gikk da ut med en melding som sa: «Det faktum at okkupasjonsmyndighetene med forsett lot være å behandle fangen Abu Hamdiyeh er en opplagt forbrytelse mot menneskeheten og et klart brudd på folkeretten, spesielt artikkel 91 i Geneve-konvensjonen.»

Ledelsen i Qassam-brigadene, som er den militære avdelingen av Hamas, uttrykte da sorg over at en av deres beste menn hadde dødd som martyr etter mange år med djihad: Han hadde vært med i brigadene fra begynnelsen og hadde spilt en hovedrolle i brigadenes operasjoner i 1991 og 1992 og hadde arbeidet utrettelig med å forsyne frihetskjemperne med våpen til han ble arrestert i 2002.

I Israel var han dømt til livsvarig for sin aktive virksomhet for Hamas og for medvirkning til at en selvmordsbomber sprengte seg i en kafe i Jerusalem under den andre intifadaen.

Ett år etter, 17. april 2014, utgav det palestinske postverket på Vestbredden fire merker i forbindelse med «Palestinske fangers dag». Høyeste valør, 1200 fil, er viet «Martyren Maysara Abu Hamdiya». Merket er brudd på avtalen mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene; den forbyr propagandamerker av den typen som arabiske land har produsert. Merket gir også signal om at myndighetene på Vestbredden har orientert seg bort fra fredsavtale med Israel og støtter Hamas.

I juni kommer MIFFs nye bok Israel under lupen, Frimerker som propaganda. Du kan forhåndsbestille boken ved å klikke her.

 

Forrige artikkelHamas bruker Hatikva til å utrykke sitt håp
Neste artikkelGeorge Deek i MIFF Molde: Forholdet mellom Israel og Norge, situasjonen i Midtøsten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Olav V. Landsverk er pensjonert lektor.