Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas: – Kampen mot Israel fortsetter

Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas-leder Khaled Mashaal sier forsoningen med Fatah snart er et faktum, men understreker at "motstandskampen” mot Israel vil fortsette.

– Forsoningen betyr ikke at motstanden mot den som har invadert oss vil avsluttes. Motstanden vil fortsette så lenge okkupasjonen eksisterer, sa Meshaal tirsdag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han uttalte at Hamas og Fatah er i ferd med å lykkes med å begrave stridsøksen og komme i mål med å implementere forsoningsavtalen de inngikk 23. april, men at motstanden mot Israel uansett ville fortsette som før.

Mashaal kom med uttalelsene under en samling i Qatars hovedstad Doha. Omstendigheter tyder på at det er der forhandlingene mellom Fatah og Hamas for tiden foregår. Meshaal sa at Hamas har betalt en pris for forsoningen.

– Hamas har allerede gitt avkall på ting, og dette har vært nødvendig for å komme nærmere våre brødre. Men overfor den som har invadert oss, vil vi ikke inngå noe kompromiss, sa han.

Da forsoningsavtalen ble gjort kjent 23. april, varslet de en ny palestinsk samlingsregjering innen fem uker, og avholdelse av valg innen seks måneder. Fra andre kilder har det kommet tydelige signaler om at Hamas ikke har noen planer om å oppgi sine væpnede styrker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart