Hamas: – Kampen mot Israel fortsetter

Hamas-leder Khaled Mashaal sier forsoningen med Fatah snart er et faktum, men understreker at "motstandskampen” mot Israel vil fortsette.
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Forsoningen betyr ikke at motstanden mot den som har invadert oss vil avsluttes. Motstanden vil fortsette så lenge okkupasjonen eksisterer, sa Meshaal tirsdag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han uttalte at Hamas og Fatah er i ferd med å lykkes med å begrave stridsøksen og komme i mål med å implementere forsoningsavtalen de inngikk 23. april, men at motstanden mot Israel uansett ville fortsette som før.

Mashaal kom med uttalelsene under en samling i Qatars hovedstad Doha. Omstendigheter tyder på at det er der forhandlingene mellom Fatah og Hamas for tiden foregår. Meshaal sa at Hamas har betalt en pris for forsoningen.

– Hamas har allerede gitt avkall på ting, og dette har vært nødvendig for å komme nærmere våre brødre. Men overfor den som har invadert oss, vil vi ikke inngå noe kompromiss, sa han.

Da forsoningsavtalen ble gjort kjent 23. april, varslet de en ny palestinsk samlingsregjering innen fem uker, og avholdelse av valg innen seks måneder. Fra andre kilder har det kommet tydelige signaler om at Hamas ikke har noen planer om å oppgi sine væpnede styrker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise