– Abbas må avvæpne Hamas

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon mener de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas må ta reell kontroll over Gaza-stripen dersom de vil bevise at forsoningsavtalen ikke er inngått for å føre verden bak lyset.

Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon.
Israels forsvarsminister Moshe Ya'alon.

Først dersom Abbas sørger å avvæpne Hamas’ styrker og ta kontrollen tilbake over Gaza-stripen, vil det være troverdig at de to partene virkelig står sammen, mener Ya’alon. Hvis ikke det skjer, mener han det vil være tydelig at forsoningen kun er en farse for å forlede verdenssamfunnet.

 

– Vil ikke bedra oss selv

Forsvarsministeren kom med disse uttalelsene under et møte med utenlandske forsvarsattacheer, ifølge Israel Radio.

Han la til at selv om Israel virkelig ønsker fred, er Israel ikke villig til å bedra seg selv. Han anklaget de palestinske selvstyremyndighetene for at de ikke har villet akseptere Israel som en jødisk stat, og for ikke å ha gått inn for å oppnå en avtale som ville ha gjort slutt på konflikten for godt.

Dette forteller Times of Israel.

 

Samstemmer ikke med hverandre

Mahmoud Abbas har hele tiden hevdet at den nye samlingsregjeringen har akseptert Midtøsten-kvartettens krav om å anerkjenne Israels rett til å eksistere, ta avstand fra terror og anerkjenne internasjonalt inngåtte avtaler. Hamas har benektet gjentatte ganger at de er med på dette, og deres charter fastslår fortsatt at målet er å eliminere Israel. Hamas har uttalt at de planlegger å gjøre som Hizbollah i Libanon, som lar sin væpnede fløy leve sitt eget liv som terrororganisasjon, samtidig som de opererer som et politisk parti. Like før regjeringsskiftet mandag, forklarte Hamas’ daværende regjeringsleder Ismail Haniyeh at hensikten med forsoningsavtalen med Fatah var å stå samlet i den fortsatte ”motstandskampen” mot Israel.

Forrige artikkel– Hvetebrødsdagene er allerede over for Fatah og Hamas
Neste artikkelEn mattebok kan også brukes i svertekampanjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/