– Dramatisk opprustning i Gaza

– Terrorister på Gaza ruster opp lageret av missiler som kan nå langt inn i hjertet av Israel, sier forsvarssjef Benny Ganz. Netanyahu påpeker at Hamas slett ikke fremstår mer moderate etter å ha gått inn i PA-regjeringen.

Israels forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF / Flickr.com.)
Israels tidligere forsvarssjef Benny Gantz er på vei inn i politikken. (Foto: IDF / Flickr.com.)

– Regionen er ustabil på alle kanter, men Israels forsvarstiltak holder truslene om krig i sjakk.

Det forklarte forsvarssjef Benny Ganz da han holdt foredrag om Israels sikkerhetssituasjon under en konferanse i Herzliya mandag. Dette skriver Times of Israel.

– Vi må være årvåkne og forberedte. Men vi kan ikke si hva som vil være situasjonen i morgen. Hvis vi sitter og nyter en kopp espresso klokken 9.30, kan vil vi være i krig innen klokken er 10.30, sier forsvarssjefen.

Han viste til at islamistiske grupperinger som Hizbollah og syriske islamistgrupper får økende innflytelse i regionen.

Om forholdene i Gaza sa Gantz at Hamas ikke er ute etter nok en krig mot Israel på dette tidspunktet, men at terroristene på Gaza-stripen likevel er i ferd med å gjennomføre en dramatisk opprustning av sine rakettlagre.

– Det har vært en dramatisk økning av mellom- og langdistanseraketter, sa han.

Uttalelsene kom bare noen timer etter at to raketter ble avfyrt mot det sørlige Israel fra Gaza. Ingen kom til skade i angrepene.

 

Netanyahu: – Hamas ikke mer moderat

Under søndagens regjeringsmøte slo statsminister Benjamin Netanyahu fast at den nye palestinske samlingsregjeringen ikke har ført til at Hamas har blitt mer moderate. Han viste til en tale av den avgåtte regjeringslederen Ismail Haniyeh, som ble holdt fredag i forbindelse med Naksa-dagen, minnedagen etter arabernes nederlag i seksdagerskrigen i 1967. Der proklamerte Haniyeh at Hamas ikke vil oppgi kontrollen over Gaza-stripen eller legge ned våpnene sine, til tross for deltakelsen i den nye regjeringen. Han lovet tilhørerne at Hamas’ militante fløy skulle fortsette sine aktiviteter, deriblant sine forsøk på å kidnappe israelske soldater.

– Lederne i Hamas har i helgen gjentatt sine intensjoner om å ødelegge staten Israel. Den som håpet at den palestinske enheten mellom Fatah og Hamas ville gjøre Hamas mer moderat, tok feil, sa Netanyahu ifølge Israel Hayom.

 

– Hamas’ innflytelse øker

– I stedet for at de palestinske selvstyremyndighetene tar over kontrollen i Gaza, vises det stadig tydeligere tegn til at det motsatte skjer, nemlig at Hamas øker sin kontroll i de palestinske selvstyreområdene i Judea og Samaria, sa Netanyahu.

– Derfor må det legges internasjonalt press på PA-leder Mahmoud Abbas for å oppløse partnerskapet med Hamas, appellerte han.

– Abbas har lovet å overholde alle sine tidligere inngåtte forpliktelser, og den fremste av disse er å respektere forpliktelsen til å demilitarisere områdene som er under den palestinske regjeringens kontroll, selvsagt inkludert Gaza-stripen, sa Netanyahu.

Forrige artikkelPro-arabisk eller anti-israelsk?
Neste artikkelTi fakta du må kjenne før du kritiserer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/