Hamas oppfordrer til drap på Vestbredden

En uke etter at den palestinske samlingsregjeringen ble innsatt, oppfordrer Hamas sine tilhengere på Vestbredden til å drepe både soldater og sivile israelere.
Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)
Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Gjennom å utøse israelske soldaters og bosetteres blod, vil Hamas legge press på Israel om å løslate palestinske terrordømte fanger i israelske fengsler, som for tiden aksjonerer ved å sultestreike. Det forklarer en offisiell talsmann for Hamas i et utspill på sin Facebook-profil mandag, ifølge Times of Israel.

”Vi påkaller motstandsbevegelsens menn og kvinner på Vestbredden, særlig Al-Qassam brigadene, til å oppfylle sin plikt til å beskytte fangene som sultestreiker, ved å angripe okkupasjonssoldatene og deres bosettere,” skrev Hamas-talsmann Hussam Badran på Facebook.

Al-Qassam brigadene er Hamas’ egen militære fløy.

”Okkupasjonen må betale en høy pris av blodet til sine soldater og bosettere inntil den har blitt overtalt til å løse problemet med fanger som sultestreiker. Dette er alles oppgave, både på individuelt og organisatorisk nivå”, fortsatte han i Facebook-statusen.

Disse uttalelsene kommer en uke etter innsettelsen av en palestinsk samlingsregjering støttet av både Fatah og Hamas, Denne regjeringen skulle ifølge Mahmoud Abbas rette seg etter Midtøsten-kvartettens krav til Israels forhandlingspartnere, noe som blant annet innebærer å ta avstand fra terror og voldsbruk.

Forholdet mellom samarbeidspartnerne Fatah og Hamas er allerede etter en uke anstrengt.

Mandag oppsto sammenstøt mellom palestinske sikkerhetsstyrker som er lojale mot Abbas, og Hamas-aktivister som forsøkte å mobilisere til massedemonstrasjoner på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AP.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise