Hamas oppfordrer til drap på Vestbredden

En uke etter at den palestinske samlingsregjeringen ble innsatt, oppfordrer Hamas sine tilhengere på Vestbredden til å drepe både soldater og sivile israelere.

Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)
Hamas' talsmann Hussam Badran oppfordrer til å drepe israelske bosettere og soldater på Vestbredden. (Foto: Facebook.)

Gjennom å utøse israelske soldaters og bosetteres blod, vil Hamas legge press på Israel om å løslate palestinske terrordømte fanger i israelske fengsler, som for tiden aksjonerer ved å sultestreike. Det forklarer en offisiell talsmann for Hamas i et utspill på sin Facebook-profil mandag, ifølge Times of Israel.

”Vi påkaller motstandsbevegelsens menn og kvinner på Vestbredden, særlig Al-Qassam brigadene, til å oppfylle sin plikt til å beskytte fangene som sultestreiker, ved å angripe okkupasjonssoldatene og deres bosettere,” skrev Hamas-talsmann Hussam Badran på Facebook.

Al-Qassam brigadene er Hamas’ egen militære fløy.

”Okkupasjonen må betale en høy pris av blodet til sine soldater og bosettere inntil den har blitt overtalt til å løse problemet med fanger som sultestreiker. Dette er alles oppgave, både på individuelt og organisatorisk nivå”, fortsatte han i Facebook-statusen.

Disse uttalelsene kommer en uke etter innsettelsen av en palestinsk samlingsregjering støttet av både Fatah og Hamas, Denne regjeringen skulle ifølge Mahmoud Abbas rette seg etter Midtøsten-kvartettens krav til Israels forhandlingspartnere, noe som blant annet innebærer å ta avstand fra terror og voldsbruk.

Forholdet mellom samarbeidspartnerne Fatah og Hamas er allerede etter en uke anstrengt.

Mandag oppsto sammenstøt mellom palestinske sikkerhetsstyrker som er lojale mot Abbas, og Hamas-aktivister som forsøkte å mobilisere til massedemonstrasjoner på Vestbredden, melder nyhetsbyrået AP.

Forrige artikkelRivlin vant presidentvalget
Neste artikkel– Abbas lyver for amerikanerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/