”Jeg sier ikke at han skal skytes. Han er ikke verdt kulen.”

Slik uttaler de palestinske selvstyremyndighetenes sjefsforhandler Saeb Erekat seg om Israels statsminister Benjamin Netanyahu, i et avslørende lydopptak.
PAs forhandlingsleder Saeb Erekat kommer med sterke uttalelser i lydopptak offentliggjort på Youtube. (Foto: Skjermdump fra Youtube.)
PAs sjefsforhandler Saeb Erekat. (Foto: U.S.-Islamic World Forum)

I lydopptaket kan man høre palestinernes forhandlingsleder under de USA-ledede fredssamtalene, Saeb Erekat, omtale Netanyahu som ”en krigsforbryter som ikke er verdt en kule”. Han kommer også med ramsalt kritikk av sin egen president Mahmoud Abbas, som han mener har vært for ettergivende overfor Israel.

Hvem som står bak lydopptaket, og nøyaktig når det ble gjort, er ikke kjent, men det ble lastet opp til YouTube onsdag kveld av nyhetsbyrået Awraq. Dette skriver Times of Israel.

 

– Nytter ikke med Netanyahu

Erekat sier i opptaket at han mener det er nytteløst å forhandle med Netanyahu, og tar til orde for å stevne den israelske statsministeren som en krigsforbryter i internasjonale domstoler.

– Jeg sier ikke at han skal skytes. Han er ikke verdt kulen, sier Erekat.

– Han er ideologisk korrupt, jeg har kjent ham i 31 år, hevder han videre.

– Han er en avskyelig, skitten krigsforbryter, fortsetter karakteristikken.

 

Hard kritikk mot Abbas

Erekat sier at Abbas har mistet sin troverdighet, og at hans tilnærming til konflikten med Israel er nytteløs. Han anklager Abbas for ikke å ha stått hardt nok imot Israel under forhandlingene, og hevder at han dermed har gått imot flertallet i det palestinske lederskapet. Blant annet beklager Erekat seg i harde ordelag over at Abbas ventet helt til april med å bryte løftet sitt til amerikanerne og Israel om ikke å søke medlemskap i internasjonale institusjoner før en endelig fredsavtale var på plass.

Det var en del av avtalen som lå til grunn for at den ni måneder lange perioden med fredsforhandlinger ble startet i juli 2013, at de palestinske myndighetene skulle velge å vente på en fremforhandlet løsning i stedet for å gjennomføre ensidige statsbyggende tiltak. Erekat forteller i opptaket at han forsøkte å legge press på Abbas om å bryte løftet lenge før PA søkte medlemskap i 15 internasjonale institusjoner i april.

– Han sa: ”Jeg har gitt en forpliktelse”. Men jeg sa til ham: ”Dette er ikke gården til faren din. Dette er Palestina. Dette er større enn individer.” Han hørte ikke på meg. Jeg sverger, to ganger leverte jeg min oppsigelse, sier Erekat.

Her er det publiserte arabiskspråklige lydopptaket:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise