Avslører terrorister under jakten på kidnapperne

Så langt er 200 terrormistenkte arrestert, og mengder av våpen er konfiskert. Men til tross for det israelske forsvarets intensive innsats, sier statsminister Netanyahu at man må regne med det vil ta tid å finne de tre kidnappede israelske tenåringsguttene.

Israelske soldater på leting etter de tre kidnappede guttene. Foto: IDF.
Israelske soldater på leting etter de tre kidnappede guttene. Foto: IDF.

Tusen soldater fra det israelske forsvaret er involvert i letingen etter de tre israelske guttene som ble kidnappet torsdag kveld av palestinske terrorister.

Natt til tirsdag ble 40 nye mistenkte arrestert i Nablus, de fleste av dem Hamas-medlemmer. Så langt har totalt 200 mistenkte blitt arrestert siden starten på etterforskningen, ifølge Jerusalem Post.

En av de arresterte er ordføreren i de palestinske selvstyremyndighetenes parlament, Aziz Dwik.

Den militære operasjonen som pågår for å finne de kidnappede guttene beskrives av det israelske forsvaret som en ”storskala anti-terror opprydningsaksjon” rettet mot alle med en form for tilknytning til Hamas, inkludert både personer med offentlig forbindelse til Hamas, og personer med tilknytning til Hamas’ militante fløy og andre terrororganisasjoner med bånd til Hamas.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

I forbindelse med arrestasjonene har det ifølge IDF blitt funnet store mengder våpen. Både skytevåpen, eksplosiver og granater er konfiskert.

 

– Kan ta tid å finne guttene

Militæroperasjonen for å finne kidnappingsofrene ble fra natt til tirsdag utvidet til å omfatte et større område enn i starten.

– Vi må være forberedt på at dette kan komme til å ta tid, sier statsminister Benjamin Netanyahu i en offentlig uttalelse mandag kveld.

Letingen etter guttene og gjerningsmennene som har pågått siden fredag, foregikk frem til i natt primært i området rundt Hebron, hvor guttene forsvant.

Netanyahu henvendte seg også til ofrenes familier da han kom med uttalelsen.

– Jeg og alle israelere støtter dere i denne tiden. Vi gjør alt som er mulig for å bringe guttene hjem, sa han til familiene.

Netanyahu fortalte at han kort tid tidligere hadde snakket med den amerikanske utenriksministeren John Kerry, som fordømte kidnappingen og understreket Israels rett til å forsvare seg selv.

Talsperson Jen Psaki fra det amerikansk utenriksdepartementet sier at USA har tilbudt Israel assistanse i letingen etter guttene.

Netanyahu oppfordret andre land til å gjøre som USA og komme med en tydelig fordømmelse av angrepene. Han sa også at han tror det internasjonale samfunnets støtte til den Hamas-støttede palestinske samlingsregjeringen har vært med på å gi Hamas den frimodigheten de trengte til å utføre denne handlingen mot Israel.

Utenriksminister Børge Brende fordømte kidnappingen på søndag.

Først på tirsdag kom EU med en fordømmelse.

 

Snakket med Abbas

PA-president Mahmoud Abbas utstedte mandag en uttalelse der han fordømte både kidnappingen og det israelske forsvarets reaksjon, og roset de palestinske sikkerhetsstyrkenes innsats ”for å opprettholde ro og orden”.

Samtidig som uttalelsen ble offentliggjort, tok Abbas kontakt med Netanyahu på telefon. Dette var den første direkte kontakten de to har hatt på flere måneder.

Etter samtalen skrev statsministerens kontor i en pressemelding at Netanyahu hadde gjort det klart at Abbas nå må forstå konsekvensene av sitt partnerskap med Hamas.

– Det er negativt for Israel, negativt for palestinerne og negativt for regionen, sa Netanyahu i samtalen.

– Denne hendelsen viser det sanne ansiktet til terrorismen vi kjemper mot. Terrorister bortfører uskyldige israelske barn, mens vi redder livene til palestinske barn på våre sykehus. Dette er forskjellen på vår humanitære politikk og den morderiske terrorismen som angriper oss, sa Netanyahu til Abbas.

Netanyahu understreket at de Hamas-tilknyttede kidnapperne kommer fra områder som er under de palestinske selvstyremyndighetenes kontroll, og at de dro tilbake til PA-områdene etter at kidnappingen var gjort. Israel understreker dette som motargument til påstanden om at ikke PA kan holdes ansvarlig for kidnappingene fordi selve angrepet skjedde i et område som er under israelsk kontroll. Israel mener det er klart at PA bærer ansvaret for kidnappingene.

Forrige artikkelKunnskapsministeren gjentar seg selv i eksamenssaken
Neste artikkelNye rakettangrep fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -