Norge avlyser giverlandsmøte

Avgjørelsen er en konsekvens av at palestinske terrorister har kidnappet tre israelske gutter.

Utenriksminister Børge Brende avlyser møte i Giverlandsgruppen denne uken. (Foto: Astrid Verst, UD)
Utenriksminister Børge Brende avlyser møte i Giverlandsgruppen denne uken. (Foto: Astrid Verst, UD)

Landene som gir bistand til de palestinske selvstyremyndighetene skulle etter planen hatt møte i Oslo 25. juni. Representanter for myndighetene i både Israel, de palestinske områdene, USA, EU og mange andre skulle ha deltatt i møtet. Men Norge, som leder giverlandsgruppen, har ifølge Ha’aretz avlyst møtet i lys av den situasjonen som er skapt av at tre israelske gutter har blitt kidnappet av palestinske terrorister.

Hovedtemaet for det avlyste giverlandsmøtet skulle ha vært palestinsk økonomisk utvikling.

Ifølge Ha’aretz mente norske myndigheter at møtet ville komme til å måtte avlyses som konsekvens av den palestinske Hamas-støttede samlingsregjeringen, men etter samtaler mellom Israel, palestinerne og USA var det blitt klart at Israel ikke ville boikotte møtet. Derfor fortsatte planleggingen av møtet, inntil realitetene forandret seg etter at tre israelske tenåringsgutter torsdag kveld ble kidnappet på Vestbredden.

 

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

– Vil ikke gjøre møtet til brytekamp

En israelsk diplomat sier til Ha’aretz at Norges utenriksminister Børge Brende søndag fikk telefon fra Israels utenriksminister Avigdor Lieberman, som ba ham om å utsette giverlandsmøtet til september, i lys av situasjonen i Israel. Lieberman sa til Brende at atmosfæren i øyeblikket var for anspent til at det etter Israels syn var passende å avholde møtet nå.

– Det er meningen at dette skal være en profesjonell konferanse, og vi ønsket ikke å gjøre den til en politisk brytekamp mellom oss og palestinerne, sier en israelsk diplomat.

Etter samtalen mellom Lieberman og Brende, skal det norske utenriksdepartementet ha kommunisert med PA og USA og funnet ut at ingen av dem hadde noe spesielt ønske om at konferansen måtte avholdes under de nåværende omstendigheter.

Forrige artikkelNTB og NRK nevner ikke hvorfor
Neste artikkelBoikotter du Israel har du ikke sjanse til å nyte dette
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -