Israels sikkerhetsråd vil hindre palestinske terroristlønninger

Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å hindre PA i å fortsette utbetalelingene av høye månedslønninger til terrordømte palestinere i israelske fengsler. De mener PA bruker bistandsmidler til å belønne terrorister på denne måten.
Palestinske fanger
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I et dokument som ble offentliggjort torsdag, skriver den israelske regjeringens administrasjon at de palestinske selvstyremyndighetenes bistandsmidler som er gitt til andre formål, inngår i den samme potten som brukes til utbetalingene av lønn til fengslede terrorister. Dokumentet omtaler terroristlønningene som ”et økonomisk incentiv til å begå terrorhandlinger.”

MIFF har skrevet mye om PAs praksis med å betale høye lønninger til dømte terrorister og deres familier, både mens de sitter inne i israelske fengsler, og etter løslatelse.

I 2014 har de palestinske selvstyremyndighetene planlagt å bruke mer enn 800 millioner kroner på å lønne palestinske fanger i israelske fengsler, fangenes familier, og løslatte fanger som fortsetter å heve lønn. De fleste av de aktuelle fangene er dømt for terrorhandlinger mot Israel. Lønningene er i mange tilfeller av anselig størrelse, mye større enn vanlige månedslønner for offentlig ansatte, for eksempel politimenn eller lærere.

 

– Lønn, ikke sosialhjelp

Regjeringsdokumentet forteller at en enkelt månedslønn kan være på opptil 21.000 kroner, og at de mener det er riktigere å definere pengeoverføringene som lønn enn som sosial bistand til familiene, på grunn av måten systemet er lagt opp. De viser til at lønnssatsene i hovedsak er fastsatt ut fra lengden på dommen, og dermed alvorlighetsgraden i kriminaliteten, og at de enkelte familienes reelle behov i liten grad tas hensyn til når størrelsen på utbetalingene fastsettes.

Det israelske sikkerhetsrådet går inn for å gjennomføre tiltak for å hindre pengeoverføringene i å nå frem til fangene, men ingen konkrete fremgangsmåter ble vedtatt da rådet var samlet torsdag.

 

– Abbas er en mega-terrorist

– Palestinernes president Mahmoud Abbas er en mega-terrorist, fordi han oppmuntrer til drap på jøder ved å belønne det med pengetildelinger, sa økonomi- og handelsminister Naftali Bennett fra Bayit Yehudi samme dag.

Bennett oppfordrer til umiddelbar handling.

– Mitt forslag er å fange opp disse bankkontoene og stoppe dem på forhånd (før neste utbetaling gjennomføres ved slutten av måneden), i begynnelsen av neste uke, sa Bennett.

Han understreket behovet for ”et hardt økonomisk slag mot terrorens tomme mage, som vil føles av hver eneste terrorist i fengsel og av hver eneste familie utenfor, spesielt i forkant av Ramadan.”

Dette skriver Israel Hayom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise