Brende fordømmer rakettangrepene

– Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel, som rammer sivile vilkårlig. Israel har rett til å forsvare seg innenfor rammen av folkeretten, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Utenriksminister Børge Brende sier Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: UD)
Utenriksminister Børge Brende sier Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: UD)

Børge Brende har hatt samtaler med både Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas, der han har oppfordret alle parter til å stanse de pågående angrepene og gjenoppta arbeidet med en politisk løsning.

Brende er klar på at Israel har rett til å forsvare seg mot raketterroren.

– Imidlertid stiller humanitærretten svært strenge krav om beskyttelse av sivile i væpnet konflikt, herunder at partene aktivt skal ta forholdsregler for å unngå sivile tap. Dette understreket jeg i min samtale med Israels utenriksminister. Som den sterkeste militærmakten har Israel et særlig ansvar, sier han i en pressemelding som ble sendt ut torsdag kveld.

– Den dramatiske opptrappingen av konflikten mellom israelerne og palestinerne har fullstendig uakseptable konsekvenser for sivile, sier Brende.

– Det er avgjørende med en enighet om en våpenhvile nå før flere sivile liv går tapt, mener han.

– Det finnes ikke noe alternativ til en politisk løsning på konflikten. Først må det bli våpenhvile. Restriksjonene må oppheves slik at det blir mulig å leve normale liv i Gaza. Men bare en endelig avtale om en tostatsløsning og slutt på okkupasjonen av Vestbredden kan skape varig fred, sier utenriksministeren, uten å konkretisere hvilke restriksjoner det er han ønsker å få opphevet i Gaza.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise