Brende fordømmer rakettangrepene

– Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel, som rammer sivile vilkårlig. Israel har rett til å forsvare seg innenfor rammen av folkeretten, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Utenriksminister Børge Brende sier Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: UD)
Utenriksminister Børge Brende sier Norge fordømmer rakettangrepene mot Israel. (Foto: UD)

Børge Brende har hatt samtaler med både Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas, der han har oppfordret alle parter til å stanse de pågående angrepene og gjenoppta arbeidet med en politisk løsning.

Brende er klar på at Israel har rett til å forsvare seg mot raketterroren.

– Imidlertid stiller humanitærretten svært strenge krav om beskyttelse av sivile i væpnet konflikt, herunder at partene aktivt skal ta forholdsregler for å unngå sivile tap. Dette understreket jeg i min samtale med Israels utenriksminister. Som den sterkeste militærmakten har Israel et særlig ansvar, sier han i en pressemelding som ble sendt ut torsdag kveld.

– Den dramatiske opptrappingen av konflikten mellom israelerne og palestinerne har fullstendig uakseptable konsekvenser for sivile, sier Brende.

– Det er avgjørende med en enighet om en våpenhvile nå før flere sivile liv går tapt, mener han.

– Det finnes ikke noe alternativ til en politisk løsning på konflikten. Først må det bli våpenhvile. Restriksjonene må oppheves slik at det blir mulig å leve normale liv i Gaza. Men bare en endelig avtale om en tostatsløsning og slutt på okkupasjonen av Vestbredden kan skape varig fred, sier utenriksministeren, uten å konkretisere hvilke restriksjoner det er han ønsker å få opphevet i Gaza.

Forrige artikkel– Målet er et liv uten konstante trusler
Neste artikkelVille du vært truet av raketter?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/