Hvordan er palestinernes levekår?

Annonse 8/12: På den siste rangeringen av landområder etter levekår fra FN rykket palestinerne framover.

Annonsebudskap fra MIFF i august 2014.
Annonsebudskap fra MIFF i august 2014.

Lørdag 9. august står den åttende av i alt tolv annonser fra MIFF på trykk i Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Annonsene i serien vil etterhvert bli tilgjengelig ved å klikke her.

Les her hvordan du kan gi din øremerkede gave til annonsekampanjen

 

Palestinernes levekår

I våre medier foregår det en storstilt svartmaling av situasjonen for palestinerne på Vestbredden og i Gaza. Faktum er at på FNs siste levekårsindeks (HDI) publisert i juli 2014, ligger de “middels”, på plass 107 av 187 land og områder. Egypt ligger på plass 110, Pakistan på plass 146, for å ta to eksempler.

I HDI inngår variabler som forventet levelengde, lese- og skriveferdigheter, utdanningsnivå, bruttonasjonalprodukt per innbygger og kjøpekraft. Palestinerne scorer bedre enn gjennomsnittet av arabiske land på alle hovedtall når det gjelder levelengde og utdanning. Folk i over 70 stater og landområder i verden kommer dårligere ut på denne rangeringen.

Til tross for alt Israel med rette og urette kan kritiseres for å ha påført palestinerne, er deres levekår på mange områder betydelig bedre enn deres arabiske naboer.

Disse tallene er enda mer imponerende når vi tenker på at flere palestinske grupper har valgt krigføring mot nabostaten som hovedstrategi.

Dersom palestinerne hadde valgt samarbeid med Israel, ville de raskt kunne stige enda høyere på FNs rangering av levekår.

Les mer i Åpent brev til venner av palestinerne.

 

Forrige artikkelIsraelerne synes ikke noen part framstod som vinner
Neste artikkelJournalist snakker ut om arbeidsforholdene i Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.