Fatah-leder: – Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning?

Ledere innen Fatah-bevegelsen har de siste dagene forsvart drap på sivile israelere og oppfordret til nedslakting av bosettere. Ledelsen i PA berømmer voldelige opptøyer på Vestbredden, og anklager Israel systematisk for å ligne nazistene.
En av topplederne innen Fatah oppfordrer på TV til å
En av topplederne innen Fatah oppfordrer på TV til å "slakte bosettere". (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Det var Fatahs sentralkomitémedlem Abbas Zaki som uttalte på den Libanon-baserte tv-kanalen Palestine Today TV 22. august at ”det finnes ingen uskyldige israelere». Med denne uttalelsen mener han å rettferdiggjøre skyteangrep mot tilfeldige sivile israelere. Han forklarer at fordi han ønsker at palestinerne skal kunne holde på med dette, bør ikke de palestinske selvstyremyndighetene etter hans mening gjøre alvor av planen om å søke medlemskap i den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser. Da vil de nemlig selv risikere å bli stilt for retten, advarer Zaki. Palestinian Media Watch har oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk. Zaki sier:

– Jeg er imot Roma-erklæringen [avtalen som innebærer medlemskap i den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser], fordi hvis palestinere skyter israelere, vil den kunne gjøre at blir stilt for internasjonal rett.

Han legger til:

– Etter min oppfatning finnes det ingen uskyldige israelere.

Her kan du se video av Abbas Zakis uttalelser:

(Saken fortsetter under videoen)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=spMF_GtXlrk[/youtube]

 

 

En annen sentral leder innen Fatah, sentralkomiteens nestleder Jibril Rajoub, kom 13. august med en oppfordring til å slakte ned [jødiske] bosetninger. Uttalelsene kom i en sending på den palestinske tv-kanalen Awdah.

– Stanser jeg dere fra å slakte ned en bosetning? Det er ingen som stanser noen. Ikke lyv for meg og si at Mahmoud Abbas eller de palestinske sikkerhetsstyrkene stanser dere, sa han.

PMW har oversatt teksten til engelsk.

Faktisk erklærte Rajoub at det var en ”politisk beslutning” fra Fatahs side å støtte nedslakting av bosetninger. Han fortsatte nemlig uttalelsen slik:

“Vår politiske beslutning er motstand i de okkuperte områdene, for å gjøre ende på okkupasjonen ved å bruke alle former for motstand”.

Rajoub er i tillegg leder for idrettsmyndighetene innen de palestinske selvstyremyndighetene.

Her kan du se video av Rajoubs uttalelser:

(Saken fortsetter under videoen)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BGE45BKoVx4[/youtube]

 

PA berømmer voldelige opptøyer

PMW rapporterer at Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas selv har blitt oppfattet som at han oppfordrer til voldelige opptøyer i de palestinsk-kontrollerte områdene på Vestbredden. Opptøyene eskalerte kraftig etter at Abbas 24. juli erklærte den pågående konflikten med Israel som ”en krig for Allah”, noe som ble tolket som en legitimering av og oppfordring til voldsbruk mot israelere. Denne forståelsen går frem blant annet i en kommentarartikkel fra nyhetsbyrået Ma’an 25. juli. Like etterpå oppsto så kraftige opptøyer på Vestbredden at ni personer mistet livet i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker.

Over 600 palestinere på Vestbredden har siden juli blitt arrestert for opptøyer, som blant annet har omfattet kasting av Molotov-coctails, eksplosiver og steiner. En terrorist gjennomførte også et angrep med en bulldoser fra veiarbeid som ble brukt til å velte en buss og skade en fotgjenger og en bil med sjåfør i. Ifølge den offisielle avisen til de palestinske selvstyremyndighetene, Al-Hayat Al-Jadida, reagerte PA positivt på nyhetene om opptøyer og terror. Avisen skrev 17. august:

”Lederskapet uttrykte stolthet over hvordan folket reiser seg i vår store nasjon, gjennom hele vårt hjemland, og i nasjonens hjerte, Jerusalem, mot den kriminelle aggresjonen [Israels krigføring i Gaza].”

 

Kampanje med nazi-anklager

I en omfattende rapport har PMW påpekt at en rekke representanter for PA gjennom sommeren har forsøkt å skape en forståelse blant palestinerne av at israelerne i dag oppfører seg som nazistene under andre verdenskrig. For eksempel har den tidligere PA-ministeren for fengslede palestinere uttalt at ”Israel gjorde mer ondt og mer grusomme ting enn det som skjedde i nazi-krematoriene”. Det sa han til nyhetbyrået Ma’an 25. juli.

Rapporten viser hvordan de palestinske lederne systematisk fremmer tre påstander: Israel er verre enn nazistene. Israel gjentar Holocaust. Netanyahu er som Hitler.

Her kan du lese hele rapporten fra PMW, som inneholder en lang rekke dokumenterte eksempler.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise