Fatah-leder: – Hvem stanser deg fra å slakte en bosetning?

Ledere innen Fatah-bevegelsen har de siste dagene forsvart drap på sivile israelere og oppfordret til nedslakting av bosettere. Ledelsen i PA berømmer voldelige opptøyer på Vestbredden, og anklager Israel systematisk for å ligne nazistene.

En av topplederne innen Fatah oppfordrer på TV til å
En av topplederne innen Fatah oppfordrer på TV til å "slakte bosettere". (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Det var Fatahs sentralkomitémedlem Abbas Zaki som uttalte på den Libanon-baserte tv-kanalen Palestine Today TV 22. august at ”det finnes ingen uskyldige israelere”. Med denne uttalelsen mener han å rettferdiggjøre skyteangrep mot tilfeldige sivile israelere. Han forklarer at fordi han ønsker at palestinerne skal kunne holde på med dette, bør ikke de palestinske selvstyremyndighetene etter hans mening gjøre alvor av planen om å søke medlemskap i den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser. Da vil de nemlig selv risikere å bli stilt for retten, advarer Zaki. Palestinian Media Watch har oversatt uttalelsene fra arabisk til engelsk. Zaki sier:

– Jeg er imot Roma-erklæringen [avtalen som innebærer medlemskap i den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser], fordi hvis palestinere skyter israelere, vil den kunne gjøre at blir stilt for internasjonal rett.

Han legger til:

– Etter min oppfatning finnes det ingen uskyldige israelere.

Her kan du se video av Abbas Zakis uttalelser:

(Saken fortsetter under videoen)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=spMF_GtXlrk[/youtube]

 

 

En annen sentral leder innen Fatah, sentralkomiteens nestleder Jibril Rajoub, kom 13. august med en oppfordring til å slakte ned [jødiske] bosetninger. Uttalelsene kom i en sending på den palestinske tv-kanalen Awdah.

– Stanser jeg dere fra å slakte ned en bosetning? Det er ingen som stanser noen. Ikke lyv for meg og si at Mahmoud Abbas eller de palestinske sikkerhetsstyrkene stanser dere, sa han.

PMW har oversatt teksten til engelsk.

Faktisk erklærte Rajoub at det var en ”politisk beslutning” fra Fatahs side å støtte nedslakting av bosetninger. Han fortsatte nemlig uttalelsen slik:

“Vår politiske beslutning er motstand i de okkuperte områdene, for å gjøre ende på okkupasjonen ved å bruke alle former for motstand”.

Rajoub er i tillegg leder for idrettsmyndighetene innen de palestinske selvstyremyndighetene.

Her kan du se video av Rajoubs uttalelser:

(Saken fortsetter under videoen)

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BGE45BKoVx4[/youtube]

 

PA berømmer voldelige opptøyer

PMW rapporterer at Fatah-leder og PA-president Mahmoud Abbas selv har blitt oppfattet som at han oppfordrer til voldelige opptøyer i de palestinsk-kontrollerte områdene på Vestbredden. Opptøyene eskalerte kraftig etter at Abbas 24. juli erklærte den pågående konflikten med Israel som ”en krig for Allah”, noe som ble tolket som en legitimering av og oppfordring til voldsbruk mot israelere. Denne forståelsen går frem blant annet i en kommentarartikkel fra nyhetsbyrået Ma’an 25. juli. Like etterpå oppsto så kraftige opptøyer på Vestbredden at ni personer mistet livet i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker.

Over 600 palestinere på Vestbredden har siden juli blitt arrestert for opptøyer, som blant annet har omfattet kasting av Molotov-coctails, eksplosiver og steiner. En terrorist gjennomførte også et angrep med en bulldoser fra veiarbeid som ble brukt til å velte en buss og skade en fotgjenger og en bil med sjåfør i. Ifølge den offisielle avisen til de palestinske selvstyremyndighetene, Al-Hayat Al-Jadida, reagerte PA positivt på nyhetene om opptøyer og terror. Avisen skrev 17. august:

”Lederskapet uttrykte stolthet over hvordan folket reiser seg i vår store nasjon, gjennom hele vårt hjemland, og i nasjonens hjerte, Jerusalem, mot den kriminelle aggresjonen [Israels krigføring i Gaza].”

 

Kampanje med nazi-anklager

I en omfattende rapport har PMW påpekt at en rekke representanter for PA gjennom sommeren har forsøkt å skape en forståelse blant palestinerne av at israelerne i dag oppfører seg som nazistene under andre verdenskrig. For eksempel har den tidligere PA-ministeren for fengslede palestinere uttalt at ”Israel gjorde mer ondt og mer grusomme ting enn det som skjedde i nazi-krematoriene”. Det sa han til nyhetbyrået Ma’an 25. juli.

Rapporten viser hvordan de palestinske lederne systematisk fremmer tre påstander: Israel er verre enn nazistene. Israel gjentar Holocaust. Netanyahu er som Hitler.

Her kan du lese hele rapporten fra PMW, som inneholder en lang rekke dokumenterte eksempler.

Forrige artikkelEn tredjedel av Jerusalems bybane-vogner rammet av hærverk
Neste artikkelEnstemmig kritikk mot NRK
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/