Israelere og palestinerne for ICC

Det er slett ikke så sikkert at palestinerne vil være tjent med å trekke israelere for Den internasjonale straffedomstolen, slik de stadig truer med. Det mener palestinernes egen representant i FNs menneskerettighetsråd.
Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)
Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det er stadig trusler mot Israel om å bringe israelske militære og politikere for den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Ibrahim Khraishi, som er palestinsk representant i FNs menneskerettighetsråd, forklarte nylig i et intervju på palestinsk TV at det ikke nødvendigvis er så enkelt. Ynetnews.com har referert uttalelsene hans.

Khraishi sa at når israelerne har advart de sivile før de bomber (slik israelerne pleier å gjøre i motsetning til andre vestlige militære), er sivile tap juridisk sett ikke regnet for overlagt drap, men for en feil. Ingen blir straffet for det.

Derimot er hver eneste rakett fra Gaza og inn i Israel en forbrytelse mot menneskeheten, enten den treffer eller ikke. Palestinerne sender ikke advarsel. Og siden palestinerne nå har en samlingsregjering, er også Fatah ansvarlig for det Hamas gjør.

Det er altså ikke så sikkert at palestinerne er tjent med å gå til søksmål mot israelere.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise