Israelere og palestinerne for ICC

Det er slett ikke så sikkert at palestinerne vil være tjent med å trekke israelere for Den internasjonale straffedomstolen, slik de stadig truer med. Det mener palestinernes egen representant i FNs menneskerettighetsråd.

Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)
Ibrahim Khraishi er palestinernes representant i FNs menneskerettsråd. (Foto: FN / Flickr.com)

Det er stadig trusler mot Israel om å bringe israelske militære og politikere for den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Ibrahim Khraishi, som er palestinsk representant i FNs menneskerettighetsråd, forklarte nylig i et intervju på palestinsk TV at det ikke nødvendigvis er så enkelt. Ynetnews.com har referert uttalelsene hans.

Khraishi sa at når israelerne har advart de sivile før de bomber (slik israelerne pleier å gjøre i motsetning til andre vestlige militære), er sivile tap juridisk sett ikke regnet for overlagt drap, men for en feil. Ingen blir straffet for det.

Derimot er hver eneste rakett fra Gaza og inn i Israel en forbrytelse mot menneskeheten, enten den treffer eller ikke. Palestinerne sender ikke advarsel. Og siden palestinerne nå har en samlingsregjering, er også Fatah ansvarlig for det Hamas gjør.

Det er altså ikke så sikkert at palestinerne er tjent med å gå til søksmål mot israelere.

Forrige artikkel12 sikre steg til en ny Gaza-krig
Neste artikkelOm barnemordere og “uproporsjonale” dødstall
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no