Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinsk samlingsregjering har første møte

Rami Hamdallah. (Foto: Wikimedia Commons)
Rami Hamdallah kom uskadet fra attentatforsøket mot ham på Gazastripen. (Foto: Wikimedia Commons)
Den nye palestinske samlingsregjeringen, som ble varslet i juni, vil avholde sitt første regjeringsmøte på Gaza-stripen torsdag.

Statsminister Rami Hamdallah og andre regjeringsmedlemmer som bor på Vestbredden vil reise inn til Gaza via grenseovergangen Erez, melder Ha’aretz.

Da samlingsregjeringen først ble dannet, vedtok Israel at regjeringsmedlemmene ikke fikk lov til å krysse israelsk territorium. «Siden samlingsregjeringens fremste oppgave er å rehabilitere Gaza etter sommerens krig med Israel, og siden det internasjonale samfunnets bistandsgivere til Gaza, ledet av Europa, FN og USA, har gjort det klart at Fatah-Hamas regjeringen skal være ansvarlig for gjenoppbyggingen, var ikke Israel i posisjon til å fortsette å legge hindringer i veien for den palestinske regjeringen,» skriver journalistene Amira Hass og Jack Khoury.

Regjeringsmøtet vil bli avholdt i Gaza-boligen til PA-president Mahmoud Abbas. Etter at Hamas tok makten på Gaza-stripen i et blodig kupp i 2007, skal Abbas ikke ha besøkt boligen. Onsdag skal sikkerhetsstyrker fra selvstyremyndighetene ha dratt inn på Gaza for å forberede sikkerheten under regjeringsmøtet.

I helgen drar regjeringsmedlemmene videre til Egypt og Kairo, hvor den skal arrangere giverkonferanse sammen med den egyptiske og norske regjering.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart