Palestinernes offisielle avis gjør steinkasting til religiøs handling

“Du renser deg før bønnen ved hjelp av steiner,” sier en eldre mann og gir en sprettert til en gutt som sitter foran Klippedomen.

Denne tegningen ble trykket i Al-Hayat Al-Jadida 2. november 2014.
Denne tegningen ble trykket i Al-Hayat Al-Jadida 2. november 2014. "Du renser deg før bønnen ved hjelp av steiner," sier den eldre mannen til gutten.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida har i helgen trykket tegninger som oppmuntrer til palestinsk voldsbruk.

Tegningen 2. november gir en tydelig oppmuntring til palestinske barn om å kaste steiner mot israelere. Steinkasting blir fremstilt som en religiøs renselse. Se tegning i toppen.

“Du renser deg før bønnen ved hjelp av steiner,” sier en eldre mann og gir en sprettert til en gutt som sitter foran en politisperring ved Klippedomen.

1. november ble det trykket en heltetegning av en palestiner som skyter stein med en sprettert, og samtidig gir sitt blod for Klippedomen.
1. november ble det trykket en heltetegning av en palestiner som skyter stein med en sprettert, og samtidig gir sitt blod for Klippedomen.

Steinkasting mot israelske kjøretøy har tatt livet til mange israelere.

Det er Palestinian Media Watch som melder om tegningene fra Al-Hayat Al-Jadida. PMW kunne også melde 2. november at Ahmed Qureia, tidligere palestinsk statsminister og medlem av PLOs sentralstyre, advarte mot konferansen hvor rabbi Yehuda Glick ble forsøkt drept i forrige uke. Han oppmuntret til “umiddelbar intervensjon” for å beskytte Jerusalem for “jødifisering”. Noen få timer senere gjennomførte terroristen sitt attentatforsøk.

 

Forrige artikkelKrystallnatten markeres med fakkeltog og tale av Hans Fredrik Grøvan i MIFF Lister
Neste artikkelIsrael i en egen Midtøsten-divisjon i likestilling
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.