Palestinernes øverste shariadommer oppmuntret til religiøs kamp

5. november oppmuntret palestinske selvstyremyndigheters øverste shariadommer til religiøs kamp, og gjorde det klart for alle palestinske tv-seere at Mahmoud Abbas støtter dem og ber om mer.

Mahmoud Al-Habbash på PA TV 5. november.
Mahmoud Al-Habbash på PA TV 5. november.

– Ja, vi oppvigler [det palestinske] folket i Jerusalem til å gjøre Ribat, sa PAs øverste shariadommer Mahmoud Al-Habbash på palestinske selvstyremyndigheters offiselle tv-stasjon (PA TV) 5. november. I klassisk islamsk lære er ribat fronttjeneste for å beskytte dar al-Islam, den del av verden som har vært eller er under kontroll av islam.

“For det første, la meg si at vi kysser pannen, hver hånd og til og med hver fot som utfører Ribat på Al-Aqsa moskéen og i Jerusalem… Vi er bak dem. Lederskapet støtter dem. Vi er med dem hvert øyeblikk, i hver aksjon og hver handling, og vi ønsker velkommen hva de gjør på den velsignede Al-Aqsa moskéen,” sa Al-Habbash.

Det er ingen tvil om at Al-Habbash med uttrykket ribat sikter til de voldelige handlingene utført av palestinere i Jerusalem de siste ukene, påpeker Palestinian Media Watch.

– For noen dager siden, hilset presidenten dem [de som utfører ribat], styrket dem og ba om mer ribat fra dem. Denne uttalelsen kan ha provosert israelerne og okkupasjonen, at presidenten oppvigler palestinerne fra Jerusalem til ribat. Ja, vi oppvigler folket i Jerusalem til ribat. Ribat betyr å beskytte og holde fast på din eiendom,” sa Al-Habbash.

I tillegg til å være PAs øverste religiøse leder, er Al-Habbash rådgiver til PA-president Mahmoud Abbas.

 

Fatah ser på kampen som religiøs krig

Minst tre ganger de siste ukene har Al-Habbash gjort det klart at han ser på kampen mot Israel som en religiøs krig, og at målet er “å frigjøre Palestina fra elven til havet”.

– Hva er vi [Fatah og Hamas] uenige om? Er vi uenige om Jerusalem, for eksempel? Er vi uenige om å frigjøre Palestina fra elven til havet? sa Al-Habbash på PA TV 26. september.

– Hele landet Palestina er waqf [islamsk land] og er et velsignet land. Det er ulovlig å selge, gi nytt eierskap eller tilrettelegge for okkupasjon selv for en millimeter av det, sa han til PAs offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida 22. oktober.

– Alt dette [da snakket han ikke bare om Tempelplassen og de muslimske hellige stedene der, men også om Vestmuren hvor jøder ber] er hellig land. Ingen har lov til å selge eller forhandle over det eller oppgi det. Det er vårt og vil forbli vårt. Okkupasjonen [Israel] er den som må forlate stedet, sa han til PA TV 7. november.

Den islamistiske forståelsen av hele Israel som muslimsk område er felles både for Hamas og PAs øverste shariadommer, påpeker Palestinian Media Watch. Den som vil ha det bekreftet, kan bare lese artikkel elleve i Hamas-charteret.

Forrige artikkelFatah fordømmer med én tunge, og lovpriser terroristene med en annen
Neste artikkelSidsel Wolds “men”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.