Palestinerne fikk ikke støtte i Sikkerhetsrådet

Palestinske selvstyremyndigheter har ikke klart å få støtte til anerkjennelse som stat fra 9 av 15 medlemsland i FNs sikkerhetsråd.
Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)
Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)

Palestinske selvstyremyndigheter har lagt på vent sitt forsøk på å få et flertall i FNs sikkerhetsråd med på å anerkjenne dem som stat, melder Ha’aretz. I resolusjonsforslaget til palestinerne ligger det også inne en tidsfrist for Israel å avslutte okkupasjonen innen november 2016.

PAs utenriksminister Riad Malki innrømmer at palestinerne ikke klarte å få støtte fra 9 av 15 medlemsland i sikkerhetsrådet. Han sier forhandlingene med Iran nå står øverst på agendaen i det internasjonale samfunn.

I Israel har noen fryktet for at palestinerne skulle lykkes med sitt FN-spor. Det har vært spekulert i at det kjølige forholdet mellom USAs president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu skulle få USA til å avstå fra å blokkere en resolusjon med en vetostemme.

Disse bekymringene ser nå ut til ikke å slå til. Malki forteller at Washington er sterke motstandere av resolusjonen, og at selvstyremyndighetene kunne risikere økonomiske sanksjoner fra USA (og muligens andre) dersom de gikk videre med resolusjonsforslaget.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise