Palestinerne fikk ikke støtte i Sikkerhetsrådet

Palestinske selvstyremyndigheter har ikke klart å få støtte til anerkjennelse som stat fra 9 av 15 medlemsland i FNs sikkerhetsråd.

Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)
Mahmoud Abbas taler for FNs 68. generalforsamling, 26. september 2013. (Foto: Evan Schneider, UN Photo)

Palestinske selvstyremyndigheter har lagt på vent sitt forsøk på å få et flertall i FNs sikkerhetsråd med på å anerkjenne dem som stat, melder Ha’aretz. I resolusjonsforslaget til palestinerne ligger det også inne en tidsfrist for Israel å avslutte okkupasjonen innen november 2016.

PAs utenriksminister Riad Malki innrømmer at palestinerne ikke klarte å få støtte fra 9 av 15 medlemsland i sikkerhetsrådet. Han sier forhandlingene med Iran nå står øverst på agendaen i det internasjonale samfunn.

I Israel har noen fryktet for at palestinerne skulle lykkes med sitt FN-spor. Det har vært spekulert i at det kjølige forholdet mellom USAs president Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu skulle få USA til å avstå fra å blokkere en resolusjon med en vetostemme.

Disse bekymringene ser nå ut til ikke å slå til. Malki forteller at Washington er sterke motstandere av resolusjonen, og at selvstyremyndighetene kunne risikere økonomiske sanksjoner fra USA (og muligens andre) dersom de gikk videre med resolusjonsforslaget.

Forrige artikkelGi spenning og kunnskap i julegave
Neste artikkelEn av de mest oppmuntrende meldinger jeg har fått
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.