– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel

- Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel, sa president for de palestinske selvstyremyndighetene Mahmoud Abbas da han talte til Den arabiske liga lørdag.
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

Den arabiske liga er samlet i Kairo til møte. Mahmoud Abbas, president for de palestinske selvstyremyndighetene brukte sin tid på talerstolen til å anklage Israel for å etablere en apartheid-myndighet. Samtidig var han klar på at palestinerne ikke vil godta Israel som en stat med jødisk flertall og identitet.

– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel, sa Abbas ifølge Kanal 10 og Times of Israel.

Palestinerne selv er veldig klar på at deres stat skal være arabisk, palestinsk og muslimsk. Men de står fortsatt fast på ikke å anerkjenne Israel. Dette er det største hindret for en løsning med to stater for to folk. Abbas og hans folk ser ikke for seg at det skal være noen stat for det jødiske folk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise