– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel

– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel, sa president for de palestinske selvstyremyndighetene Mahmoud Abbas da han talte til Den arabiske liga lørdag.

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

Den arabiske liga er samlet i Kairo til møte. Mahmoud Abbas, president for de palestinske selvstyremyndighetene brukte sin tid på talerstolen til å anklage Israel for å etablere en apartheid-myndighet. Samtidig var han klar på at palestinerne ikke vil godta Israel som en stat med jødisk flertall og identitet.

– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel, sa Abbas ifølge Kanal 10 og Times of Israel.

Palestinerne selv er veldig klar på at deres stat skal være arabisk, palestinsk og muslimsk. Men de står fortsatt fast på ikke å anerkjenne Israel. Dette er det største hindret for en løsning med to stater for to folk. Abbas og hans folk ser ikke for seg at det skal være noen stat for det jødiske folk.

Forrige artikkelGadi Eizenkot blir ny forsvarssjef
Neste artikkel– Ingen avtale er bedre enn en dårlig avtale
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.