– Arafat ga klarsignal til terror

På samme tid som den andre intifadaen brøt løs i år 2000, skal Yassir Arafat ha gitt Hamas klarsignal til å drive terror mot Israel, og sendt dem våpenforsyninger.
Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Dette fortalte en av Hamas’ grunnleggere, og tidligere utenriksminister i Hamas-regjeringen i Gaza, Mahmoud al-Zahar, i et intervju på Hamas’ egen tv-kanal Al-Aqsa TV søndag.

Temaet for intervjuet var den historiske bakgrunnen for forsoningssamtalene mellom Fatah og Hamas som har funnet sted dette året, forteller Times of Israel. Avisen har referert uttalelser fra tv-innslaget.

Slik al-Zahar fremstilte det, skal Arafat i år 2000 ha skiftet innstilling overfor Hamas, som han da hadde motarbeidet i seks år, da fredsforhandlingene med Israel i Camp David brøt sammen.

– Arafat sendte noen fra sikkerhetsbyrået til Sheikh Salah Shehadah, og sa til ham: ”Jeg har ingen problemer med at Hamas gjennomfører operasjoner”, sa al-Zahar i intervjuet.

Shehadah var en terrorleder i Hamas, som ble drept av israelske styrker i 2002.

En tid etter at Arafat hadde formidlet dette klarsignalet, dukket det opp en ny og ukjent terrorgruppe i Gaza, som kalte seg Omar al-Mukhtar Forces. Denne gruppen skal ha forsørget våpen til en rekke terrorangrep gjennomført av Hamas, og også vært medansvarlige for angrep. Ifølge al-Zahar var denne gruppen i virkeligheten tilknyttet de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah i Gaza.

– Om Arafat gjorde dette for å forbedre sin forhandlingsposisjon, eller om det var en virkelig forandring, er det bare Gud som vet. Men det kom ikke noe mer forfølgelse av Hamas fra PA sin side, bemerket Al-Zahar.

Med uttalelsene i dette intervjuet er Al-Zahar med på å understøtte den utbredte oppfatningen om at den andre intifadaen, som startet i september 2000, ikke bare var et spontant folkeopprør, men en bevisst strategi fra de palestinske topplederne, skriver Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise