– Arafat ga klarsignal til terror

På samme tid som den andre intifadaen brøt løs i år 2000, skal Yassir Arafat ha gitt Hamas klarsignal til å drive terror mot Israel, og sendt dem våpenforsyninger.

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

Dette fortalte en av Hamas’ grunnleggere, og tidligere utenriksminister i Hamas-regjeringen i Gaza, Mahmoud al-Zahar, i et intervju på Hamas’ egen tv-kanal Al-Aqsa TV søndag.

Temaet for intervjuet var den historiske bakgrunnen for forsoningssamtalene mellom Fatah og Hamas som har funnet sted dette året, forteller Times of Israel. Avisen har referert uttalelser fra tv-innslaget.

Slik al-Zahar fremstilte det, skal Arafat i år 2000 ha skiftet innstilling overfor Hamas, som han da hadde motarbeidet i seks år, da fredsforhandlingene med Israel i Camp David brøt sammen.

– Arafat sendte noen fra sikkerhetsbyrået til Sheikh Salah Shehadah, og sa til ham: ”Jeg har ingen problemer med at Hamas gjennomfører operasjoner”, sa al-Zahar i intervjuet.

Shehadah var en terrorleder i Hamas, som ble drept av israelske styrker i 2002.

En tid etter at Arafat hadde formidlet dette klarsignalet, dukket det opp en ny og ukjent terrorgruppe i Gaza, som kalte seg Omar al-Mukhtar Forces. Denne gruppen skal ha forsørget våpen til en rekke terrorangrep gjennomført av Hamas, og også vært medansvarlige for angrep. Ifølge al-Zahar var denne gruppen i virkeligheten tilknyttet de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah i Gaza.

– Om Arafat gjorde dette for å forbedre sin forhandlingsposisjon, eller om det var en virkelig forandring, er det bare Gud som vet. Men det kom ikke noe mer forfølgelse av Hamas fra PA sin side, bemerket Al-Zahar.

Med uttalelsene i dette intervjuet er Al-Zahar med på å understøtte den utbredte oppfatningen om at den andre intifadaen, som startet i september 2000, ikke bare var et spontant folkeopprør, men en bevisst strategi fra de palestinske topplederne, skriver Times of Israel.

Forrige artikkelAftenposten gjør frastøtende kobling mellom Israel og Taliban
Neste artikkelAftenpostens frastøtende kobling forsvant
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/