Obama: – Palestinske myndigheter er ikke en stat

– Palestinske selvstyremyndigheter er ikke ennå en stat, og kan derfor ikke bli med i Den internasjonale straffedomstolen i Haag, sier USAs president Barack Obama.

USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.

President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu hadde  mandag en telefonsamtale om atomforhandlingene med Iran.

– Presidenten gjentok til statsministeren at USA arbeider for å nå en omfattende avtale med Iran som forhindrer Iran fra å få atomvåpen og får på plass kontrollmekanismer for det internasjonale samfunn slik at man sikrer seg at atomprogrammet ene og alene er fredelig, heter det i en briefing fra Det hvite hus.

Obama kommenterte også palestinske selvstyremyndigheters forsøk på å bli tatt opp som medlemsstat ved Den internasjonale straffedomstolen.

– President Obama gjentok USAs posisjon at palestinske myndigheter ikke ennå utgjør en stat, og derfor ikke er skikket til å undertegne Romavedtektene, skriver Det hvite hus.

Forrige artikkelUltraortodoks avis fjernet Merkel og kvinnelig ordfører i Paris
Neste artikkelBBC-reporter unnskylder seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.