Obama: – Palestinske myndigheter er ikke en stat

- Palestinske selvstyremyndigheter er ikke ennå en stat, og kan derfor ikke bli med i Den internasjonale straffedomstolen i Haag, sier USAs president Barack Obama.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.
USAs president Barack Obama med Israels statsminister Benjamin Netanyahu ved sin side under sitt besøk i Israel i 2013. Foto: Whitehouse.gov.

President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu hadde  mandag en telefonsamtale om atomforhandlingene med Iran.

– Presidenten gjentok til statsministeren at USA arbeider for å nå en omfattende avtale med Iran som forhindrer Iran fra å få atomvåpen og får på plass kontrollmekanismer for det internasjonale samfunn slik at man sikrer seg at atomprogrammet ene og alene er fredelig, heter det i en briefing fra Det hvite hus.

Obama kommenterte også palestinske selvstyremyndigheters forsøk på å bli tatt opp som medlemsstat ved Den internasjonale straffedomstolen.

– President Obama gjentok USAs posisjon at palestinske myndigheter ikke ennå utgjør en stat, og derfor ikke er skikket til å undertegne Romavedtektene, skriver Det hvite hus.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise