Et folk solgt til konspirasjonsløgner

Hele 84 prosent av palestinerne sier de tror Israel stod bak terrordrapene i Paris.
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)
Palestinsk begravelsesfølge fra 2008 (Illustrasjon: PSP Photos, flickr.com)

19. januar publiserte det palestinske nyhetsbyrået Ma’an resultatene av en meningsmåling hvor 6.090 palestinere deltok. 84,4 prosent sier de mener terrorangrepene i Paris var «mistenkelige, og at Israel kan stå bak dem». 8,7 prosent mener mordene på franskmenn i Paris «var et naturlig resultat av spredningen av islamistisk ekstremisme i Europa». 6,8 prosent svarer at de ikke vet hvem som stod bak.

Overskriften som nyhetsbyrået brukte slo fast: «Ma’an meningsmåling: 85% tror Israel står bak mordene av franskmenn i Paris.»

Flere skribenter for den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida har de siste ukene hevdet at Israel stod bak terrorangrepene i Paris denne måneden. Mossad planla angrepene for å oppmuntre jødisk utflytting fra Europa og for å «ta hevn» på europeiske regjeringer på grunn av deres støtte til en uavhengig palestinsk stat, skrev den faste skribenten Muwaffaq Matar 15. januar, melder Palestinian Media Watch.

Tyrkiske kilder, inkludert etterretning og ordføreren i Ankara, har slått fast at angrepene var «planlagt av israelske Mossad», skrev den faste skribenten Omar Hilmi Al-Ghoul 14. januar. Skribenten Yahya Rabah hevdet 11. januar at Israel står bak «alle terrorgruppene i regionen», og hintet derfor om at Israel stod bak angrepene i Frankrike.

Palestinerne ser ut til å være et folk solgt til konspirasjonsløgner, og det blir ikke bedre når løgnene formidles av den offisielle avisen.

Men hatet og konspirasjonene går i ulike retninger. Da tusenvis av palestinere demonstrerte lørdag 24. januar, ropte de ikke anklager mot Mossad eller Israel. De ropte «Frankrike er terrorens mor. USA er terrorens mor,» ifølge Reuters og NRK.

Baher Saleh fra det islamistiske Tahrir-partiet forklarte at demonstrantene gikk ut i gatene for å «kreve at muslimske armeer gir Frankrike og Vesten det de fortjener for sine gjentatte krenkelser av profeten». Kanskje det egentlig var Mossad som hadde planlagt også dette raseriet?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise