Abbas fører sak mot angivelig Muhammed-tegner

Under en måned etter at Mahmoud Abbas gikk i tog for ytringsfriheten i Paris, åpner han sak mot trykkingen av en Muhammed-tegning i en palestinsk avis. Han mener det er behov for ”avskrekkende reaksjoner” mot dem som sto bak tegningen.
Det er denne tegningen som har fått den palestinske presidenten til å kreve etterforskning. (Fra palestinske medier via Jpost.com)
Det er denne tegningen som har fått den palestinske presidenten til å kreve etterforskning. (Fra palestinske medier via Jpost.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En tegning i de palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al Hayat Al Jadida har fått president Mahmoud Abbas til å beordre etterforskning. Motivet kan tolkes som å være av muslimenes profet Muhammed. Dette melder Reuters.

Tegningen som har vakt Abbas’ bekymring ble publisert søndag 1. februar i avisen. Den viser en mann i kjortel som står over jordkloden og sår ut såkorn over verden fra en hjerteformet veske. Den tilhørende teksten lyder: ”Vår profet Muhammed.”

Dagen etter at tegningen sto på trykk, meldte det palestinske nyhetsbyrået Wafa at Abbas hadde beordret ”umiddelbar etterforskning”. Ifølge nyhetsbyrået uttalte Abbas at han så behov for ”å foreta avskrekkende reaksjoner mot dem som sto ansvarlige for denne forferdelige tabben, av respekt for hellige religiøse symboler, fremst av dem profetene”.

Tegneren Mohammed Sabanneh er muslim og sier han ikke mente noe vondt. På Facebook har han skrevet at figuren ikke skal være Muhammed, men ”et symbol på menneskeheten som er opplyst av det profeten Muhammed brakte”.

Strenge fortolkninger av islamsk lov forbyr som kjent enhver billedlig fremstilling av Muhammed.

Dette skjer mindre enn en måned etter at Abbas gikk sammen med en rekke verdensledere i demonstrasjon for ytringsfriheten i Paris, etter terrormassakren mot satirebladet Charlie Hebdó, som hadde trykket Muhammed-tegninger.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise