Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinerne foretrekker alle utenom Netanyahu

Slagordet til Zionist Unionen: "Det er oss eller ham".
Slagordet til Zionist Unionen: "Det er oss eller ham".
Palestinerne ønsker at Isaac Herzog og Tzipi Livni skal vinne valget, men i realiteten vil det ikke bety noen forskjell hvem som blir ny statsminister i Israel, mener den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh.

Hittil har det planlagte Knesset-valget 17. mars fått lite oppmerksomhet i det palestinske samfunnet. Men de fleste palestinere håper at statsminister Benjamin Netanyahu og hans høyreorienterte koalisjon taper valget, skriver den israelsk-arabiske journalisten Khaled Abu Toameh i en artikkel 10. februar.

Alliansen til Isaac Herzog og Tzipi Livni er mest populær i Ramallah. Herzog har besøkt PA-president  Mahmoud Abbas minst to ganger i løpet av de siste par årene, og Livni har tidligere deltatt i en rekke forhandlinger og møter med ledere i PLO og Fatah.

«Nå håper palestinske selvstyremyndigheter at en regjering ledet av Herzog og Livni kommer til å gjenoppstarte fredsforhandlingene fra det punktet de tok slutt under Olmert-regjeringen. Det betyr at palestinerne ikke kommer til å akseptere noe mindre enn det de forkastet den gang [i 2008].»

Men i forholdet mellom Israel og palestinerne tror ikke Abu Toameh det vil ha noe å si hvem som danner den neste regjeringen i Israel. «Herzog og Livni kommer ikke til å tilby de palestinske selvstyremyndighetene mye mer enn det tidligere statsminister Ehud Barak og Ehud Olmert presenterte de siste 15 årene.»

Selv om regjeringen i Jerusalem og selvstyremyndigheten i Ramallah skulle komme fram til en avtale, ville fortsatt Hamas på Gaza-stripen, alle deres tilhengere på Vestbredden og andre palestinske grupper avvist avtalen, påpeker Abu Toameh.

Han tror Ramallah vil fortsette sin strategi med å isolere og delegitimere Israel, samme hvem som vinner det israelske Knesset-valget.

«Herzog og Livni kan love de israelske velgerne – så mye de vil – å gjenopplive fredsprosessen med palestinere. Men det som velgerne må forstå, er at de palestinske selvstyremyndigheter allerede har gjort en strategisk beslutning om å tvinge en løsning på Israel med hjelp av det internasjonale samfunn, og ikke gjennom forhandlinger. Velgerne må også vite at enhver avtale med Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene ikke er en oppskrift for fred og sameksistens,» avslutter den moderate israelske muslimen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart