Beordrer ødeleggelse av israelsk mat

I et nytt boikott-initiativ vil de palestinske selvstyremyndighetene saumfare butikkhyller på Vestbredden og ødelegge israelske matvarer fra fem produsenter. Butikkeierne klager over at de ikke ser ut til å få kompensasjon.
Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.
Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.

Fatah-representanten Mahmoud al-Aloul, som leder den palestinske komiteen for boikott av israelske produkter, sa tirsdag at selvstyremyndighetene fra og med onsdag vil begynne å ødelegge produkter fra fem israelske matfabrikanter: Strauss (som lager blant annet potetgull og iskrem), Tnuva (som er Israels største meieri), Osem (som tilbyr pasta, kaker og brødvarer), Prigat (juice) og Jafora (leskedrikk).

Allerede tirsdag ble butikker i Ramallah inspisert av mannskaper som lette etter slike varer. Butikkeiere klager på at de ikke har fått noe løfte om kompensasjon for varene som blir inndratt og ødelagt, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Times of Israel.

Det ble erklært boikott mot disse fem 11. februar, med forbud om å omsette varene deres i de palestinskkontrollerte delene av Vestbredden. Butikkeierne ble gitt en frist på to uker til å få bort varene fra hyllene sine, ifølge Ha’aretz.

Boikott-lederen sier at initiativet gradvis vil komme til å omfatte enda flere israelske merkevarer, og at dette er det første steget mot en fullstendig boikott av alle israelskproduserte varer.

Initiativet er tatt som en form for gjengjeldelse mot at israelske myndigheter holder tilbake skattepenger de har samlet inn for PA. Israel har reagert med dette midlertidige bruddet på skattesamarbeidet som en respons på de palestinske selvstyremyndighetenes valg om å gå utenom forhandlingsbordet og i stedet provosere ved ensidig å søke anerkjennelse som stat hos internasjonale institusjoner, og ved å forsøke å anlegge sak mot Israel ved den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser.

Les også: Ti grunner til at boikott er umoralsk og hindrer fred.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise