Beordrer ødeleggelse av israelsk mat

I et nytt boikott-initiativ vil de palestinske selvstyremyndighetene saumfare butikkhyller på Vestbredden og ødelegge israelske matvarer fra fem produsenter. Butikkeierne klager over at de ikke ser ut til å få kompensasjon.

Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.
Disse produktene er nå bannlyst i de palestinske områdene på Vestbredden.

Fatah-representanten Mahmoud al-Aloul, som leder den palestinske komiteen for boikott av israelske produkter, sa tirsdag at selvstyremyndighetene fra og med onsdag vil begynne å ødelegge produkter fra fem israelske matfabrikanter: Strauss (som lager blant annet potetgull og iskrem), Tnuva (som er Israels største meieri), Osem (som tilbyr pasta, kaker og brødvarer), Prigat (juice) og Jafora (leskedrikk).

Allerede tirsdag ble butikker i Ramallah inspisert av mannskaper som lette etter slike varer. Butikkeiere klager på at de ikke har fått noe løfte om kompensasjon for varene som blir inndratt og ødelagt, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Times of Israel.

Det ble erklært boikott mot disse fem 11. februar, med forbud om å omsette varene deres i de palestinskkontrollerte delene av Vestbredden. Butikkeierne ble gitt en frist på to uker til å få bort varene fra hyllene sine, ifølge Ha’aretz.

Boikott-lederen sier at initiativet gradvis vil komme til å omfatte enda flere israelske merkevarer, og at dette er det første steget mot en fullstendig boikott av alle israelskproduserte varer.

Initiativet er tatt som en form for gjengjeldelse mot at israelske myndigheter holder tilbake skattepenger de har samlet inn for PA. Israel har reagert med dette midlertidige bruddet på skattesamarbeidet som en respons på de palestinske selvstyremyndighetenes valg om å gå utenom forhandlingsbordet og i stedet provosere ved ensidig å søke anerkjennelse som stat hos internasjonale institusjoner, og ved å forsøke å anlegge sak mot Israel ved den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser.

Les også: Ti grunner til at boikott er umoralsk og hindrer fred.

Forrige artikkelUtbredt antisemittisme på amerikanske studiesteder
Neste artikkelEn flom av løgner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/