Palestinske styrker omtaler Israels kjerneland som ”Palestina”

Ifølge de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker ser det ut som hele Israel skal kalles ”Palestina”. Det har de uttrykt gjennom en rekke Facebook-poster de siste dagene.

Teksten til bildet:
Teksten til bildet: "Et bilde fra Palestina: Bebudelseskirken, Nasaret". (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 7. februar 2015)

Mens verden får høre at kampen for en palestinsk stat handler om Vestbredden og Gaza-stripen, er det slett ikke bare disse områdene som løftes frem som ”palestinsk” av Mahmoud Abbas’ egne sikkerhetsstyrker.

Ifølge en serie bilder de har postet på sin offisielle Facebook-profil den senere tiden, ser det ut til at hver eneste by, landsby og område i Israel er ”Palestina”. Både Haifa, Tiberias, Nasaret og naturområder i Galilea omtales som ”Palestina”. Palestinian Media Watch har samlet en del av disse bildene, og oversatt tekstene til engelsk. Her er noe av det de har funnet:

 

Teksten til bildet: "Et bilde fra Palestina: Montfort Castle, Øvre Galilea". (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 15. og 22. februar 2015)
Teksten til bildet: “Et bilde fra Palestina: Montfort Castle, Øvre Galilea”. (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 15. og 22. februar 2015)

 

Teksten til bildet: "Et blikk på Palestina: Jebel Fakua (Gilboa-fjellet), Beit She'an" (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 17. februar 2015)
Teksten til bildet: “Et blikk på Palestina: Jebel Fakua (Gilboa-fjellet), Beit She’an” (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 17. februar 2015)

 

Teksten til bildet: "Et blikk på Palestina: Atlit, Haifa-distriktet.” (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 18. februar 2015)
Teksten til bildet: “Et blikk på Palestina: Atlit, Haifa-distriktet.” (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 18. februar 2015)

 

Teksten til bildet: "Et blikk på Palestina: Tiberias". (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 12. februar 2015)
Teksten til bildet: “Et blikk på Palestina: Tiberias”. (Fra Facebook-profilen til de palestinske nasjonale sikkerhetsstyrkene 12. februar 2015)
Forrige artikkelHåndballherrer fra Stord til Israel på cup
Neste artikkelEgypt: – Hele Hamas er en terrororganisasjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/