Nå er skattepengene frigitt

Mandag overførte Israel fire milliarder kroner av tilbakeholdte skattepenger til de palestinske selvstyremyndighetene.

Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)
Strømlinjer fra Israel til de palestinskkontrollerte områdene. (Illustrasjonsfoto: Israelandstuff.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske myndigheter overførte mandag omtrent fire milliarder kroner til de palestinske selvstyremyndighetene, ifølge Times of Israel. Dette er penger som Israel rutinemessig innkrever i skatter og tollavgifter på vegne av PA. Pengene er blitt holdt tilbake av Israel siden januar som en reaksjon mot den diplomatiske situasjonen PA har skapt ved å søke medlemskap i Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser. 27. mars kunngjorde Israel at de ville overføre de tilbakeholdte midlene av humanitære hensyn, men innkreve deler av en mengde ubetalte regninger for blant annet strøm, vann og medisinske tjenester ved å gjøre fratrekk fra midlene før overføringen.

PA har store ubetalte strømregninger til Israel, og en hovedårsak til at overføringen av skattepengene har drøyd ut etter 27. mars skal være at det tok tid å komme til enighet om gjeldsordningen. Nå skal avtalen være at skattepengene for desember, januar og februar overføres med fratrekk for en viss andel av gjelden, mens pengene for mars og april skal overføres uten at noe trekkes fra. En ny spesialkomité med både israelske og palestinske representanter skal opprettes for å løse resten av gjeldskonflikten i løpet av den nærmeste tiden.

PA bekrefter overfor i24news.tv at de har mottatt pengeoverføringen mandag, og at de nå vil begynne etterutbetaling av lønn til ansatte som har måttet vente på utbetalinger i denne perioden.

Forrige artikkelKom til MIFF Forum i Oslo 10. og 11. oktober
Neste artikkelInnenriksdepartementet: Vi lærer barna å elske jihad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/