PA arresterte Hamas-terrorister i Hebron

Palestinsk politi har arrestert fem medlemmer av en terrorcelle i Hebron-området. Terroristene var tilknyttet Hamas, og planla angrep i Israel.

Fra en Hamas-demonstrasjon for utslettelse av Israel. (Illustrasjonsfoto: Alray.ps / The Israel Project / Flickr.com / CC)
Fra en Hamas-demonstrasjon for utslettelse av Israel. (Illustrasjonsfoto: Alray.ps / The Israel Project / Flickr.com / CC)

En kilde i de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetstjeneste opplyste fredag til Israel Radio at de hadde avdekket en Hamas-celle i nærheten av Hebron, og at palestinsk politi har arrestert fem medlemmer av cellen. Ifølge kilden planla terroristene angrep i Israel, skriver Jerusalem Post.

Sikkerhetsstyrkene skal ha blitt oppmerksomme på terrorcellen etter å ha fått meldinger om at noen jobbet med å forberede eksplosiver inne i en leilighet. Cellemedlemmene skal ha vært i en tidlig fase av virksomheten, der de fokuserte på å skaffe og klargjøre nødvendige materialer for å lage eksplosiver. De hadde ikke rukket å ferdigutvikle noen bomber da de ble pågrepet.

Kilden sier at palestinske sikkerhetsstyrker har arrestert flere væpnede Hamas-celler på Vestbredden tidligere i år. Til nå i 2015 skal slike celler være pågrepet av PA i Hebron, Kalkilya, Nablus og Jenin. Dette er også tidligere bekreftet av PA.

Israelske styrker har også ved flere tilfeller avdekket terroraktivitet i Hamas-regi på Vestbredden de siste månedene. 15. april ble 29 Hamas-medlemmer arrestert for terrorplanlegging.

Forrige artikkelFire skadet i bilterrorangrep
Neste artikkel50 skadet i eksplosjon i Hamas-leir
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/