Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fatah promoterer enstatsløsning

Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side via PMW.
Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side via PMW.
På Facebook forteller Fatah at hele Israel er palestinsk område, ”fra elven til havet”. I et slikt budskap er det ikke plass til en tostatsløsning.

Palestinernes president Mahmoud Abbas hevdet i dag på en konferanse i Jordan at han jobber for en tostatsløsning langs 1967-linjene, skriver Times of Israel. Abbas møtte Shimon Peres på konferansen, og Peres konstaterte det som lenge har vært kjent – at et stort flertall av israelerne støtter en tostatsløsning. Ni av ti partier i Knesset støtter i prinsippet å opprette en palestinsk stat. Abbas hevdet under konferansen at det er de israelske bosetningenes skyld at tostatsløsningen ikke blir realisert. Men i stedet for å jobbe for å fornye fredsforhandlingene om både bosetningene og andre temaer, driver Abbas’ parti Fatah med promotering av noe ganske annet enn en tostatsløsning på sin offisielle Facebook-side.

 

På Facebook snakker ikke Fatah om to stater

Fatahs Facebook-poster erklærer at målet er en enstatsløsning: Det holder ikke at Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem skal tilhøre en palestinsk stat. Nei, hele Israel skal inngå i ”Palestina”.

I forbindelse med den palestinske markeringen av ”Nakba”, ”den store katastrofen” at Israel ble opprettet, skrev Fatah på sin offisielle Facebook-profil 13. mai: ”Fra havet til elven er det vårt. Vi vender tilbake, vi vender tilbake.”

Hvis hele landet fra elven [Jordan] til [Middel-] havet skal tilhøre Palestina, hvor er da den jødiske staten i tostatsløsningen? Den er det ikke plass til i dette bildet.

4. mai skrev Fatah en lignende post med samme budskap. Da postet de et bilde av et kart over ”Palestina”. Kartet inkluderte både de selvstyrte palestinske områdene og hele Israel, og som var flankert av et palestinsk flagg og et bilde av Klippedomen. I teksten som fulgte bildet, ble både Jerusalem og Galilea omtalt som deler av ”Palestina”: ”God morgen, o Palestina, god morgen til olivenenes og fredens land, god morgen til Jerusalem, god morgen o Gaza, god morgen o Vestbredden, god morgen Galilea.”

Facebook-postene er oversatt til engelsk av Palestinian Media Watch.

 

Netanyahu understreker sin støtte til tostatsløsningen

Da Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte EUs utenrikspolitiske leder Federica Mogherini onsdag, understreket han at han har står fast ved å ha en tostatsløsning som mål. Hans mål er at konflikten med palestinerne skal ta slutt en gang for alle. Men da må palestinerne på sin side anerkjenne Israel som en jødisk stat, sa han.

– Jeg støtter ikke en enstatsløsning. Jeg mener ikke at det er noen løsning i det hele tatt, sa statsministeren.

– Jeg støtter visjonen om to stater for to folk – en demilitarisert palestinsk stat som anerkjenner den jødiske staten. Og jeg ser fram til å diskutere med deg hvordan vi kan oppnå denne visjonen på en praktisk, sikker og ansvarlig måte. Jeg vet at du deler målet vårt, og vi ser på deg som en venn som kan hjelpe oss å oppnå det, sa Netanyahu til Mogherini.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart