Palestinernes belønning av terrorister fortsetter i stor stil

I dag må utenriksminister Børge Brende si at han ikke lenger lar seg lure!

Utenriksminister Børge Brende i samtale med PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Frode Overland Andersen/UD)
Utenriksminister Børge Brende i samtale med PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Frode Overland Andersen/UD)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ny dokumentasjon fra palestinske myndigheter, avslørt i en fersk rapport fra Palestinian Media Watch, viser at finansdepartementet til palestinske selvstyremyndigheter fortsatt er involvert i utbetaling av lønn til fengslede terrorister. Selv om palestinerne hevder ordningen er flyttet over til PLO, er det fortsatt PA-president Mahmoud Abbas som er øverste ansvarlig for belønningssystemet av terrorister og utbetalingene skjer etter PAs anvisning.

I dag, når utenriksminister Børge Brende leder giverlandsmøtet i Brussel, må han si at han ikke lenger lar seg lure!

 

Bakgrunn

Først bakgrunn om palestinernes belønningssystem for terrorister [klikk for å lese alle artiklene MIFF har skrevet om saken] og deretter noe om de nye avsløringene til PMW.

I 2011 tredoblet daværende statsminister Salam Fayyad lønnsutbetalingene til palestinere som satt i israelsk fangenskap dømt for sikkerhetsbrudd. Allerede i 2012 kunne MIFF melde at lønnssystemet var skalert. Fangene som har strengest straff – fordi de utførte de mest dødbringende terrorangrepene – får høyest lønn.

I 2013 la noen bistandsland økende press mot palestinske myndigheter for å få opplysninger om belønningssystemet av terrorister. Palestinske myndigheter hevder da at palestinske terrorister i israelske fengsler og deres familier får “sosialstønad”. Utenriksminister Jonas Gahr Støre var blant dem som ukritisk videreformidlet dette til Stortinget. Men til sine egne kalte palestinske myndigheter det hele tiden for “lønn” og understreket at “fangenes sak var sentral”.

Til slutt måtte utenriksminister Espen Barth Eide i mars 2013 vedgå at palestinske selvstyremyndigheter gir “større og mer omfattende” støtte til palestinske fanger enn det regjeringen tidligere har opplyst om til Stortinget. – Det er uheldig at informasjon (…) i ettertid er upresis, skrev Barth Eide. Overfor NRK skjerpet han kritikken: – Palestinske myndigheter feilinformerte Norge. Det viste seg at ordningen var akkurat slik PMW hadde meldt fra begynnelsen. I Norge var MIFF sentral i å få saken kjent, og politikere fra KrF og FrP tok saken opp i Stortinget.

Etter at palestinernes første bløff var avslørt, begynte de å hevde at belønningssystemet ble finansiert av palestinernes egne midler, ikke av internasjonal bistand. Tiden er inne for at giverland som Norge synger ut mot hele systemet, skrev MIFF i april 2013.

“Den norske regjering må være tydelig: Et belønningssystem for dømte terrorister, som skaleres etter straffens lengde, og dermed også etter terrorhandlingens alvorlighet, er fullstendig uakseptabelt. Noe er fundamentalt galt i PAs prioriteringer når terrorister som planla angrep hvor titalls sivile ble drept får månedslønn som er flere ganger større enn palestinske politimenn. Uten terror kunne en palestinsk stat vært på plass for lenge siden. Så lenge terror belønnes vil ikke Norge skyte inn en eneste ny krone i statsbyggingsprosjektet.”

I mai 2013 skrev MIFF om Malki Roth (15) som ble drept sammen med sin venninne mens de koste seg på pizzarestaurant. Mannen som laget bomben, får ni tusen kroner i måneden i lønn fra palestinske myndigheter, mye mer enn offentlige ansatte som lærere og politimenn. Belønningssystemet til terrorister blir smurt av våre skattepenger.

Det er ikke bare fengslede terrorister som får lønn. Også løslatte terrorister får månedslønn på nivå med toppstillinger i palestinske selvstyremyndigheter. De får også sekssifrede engangsutbetalinger.

Alt dette var kjent for Espen Barth Eide da han i mai 2013 ga Stortinget “det palestinske perspektivet” på terroristenes belønning. Palestinerne hevder ordningen “hindrer radikalisering”. Det spørs om noen ville kjøpt dette argumentet dersom det var grupper eller stater som ga titalls tusen kroner i måneden i belønning til terrorister fengslet i Norge!

 

PMWs nye avsløringer

Palestinernes interne kommunikasjon viser at palestinske selvstyremyndigheter fortsatt er dypt involvert i lønnsutbetalingene til terrorister. I oktober 2014 kunngjorde PA at de utbetaler lønn til 200.000 lønnsmottakere, “inkludert familiene til martyrer [shahids] og skadede, og fanger og løslatte fanger”.

I januar 2015 understreket PAs finansdepartement at de utbetaler lønn til fanger i israelske fengsler, også til fanger fra Gaza.

Da Israel holdt tilbake skattepenger som de krevde inn på vegne av PA i de første månedene av 2015, varslet PA at lønnsreduksjonen som ble gitt til offentlige ansatte også ville gjelde fanger.

– Det er klart at PA fortsatt betaler terroristfangenes lønn, konkluderer PMW. Se dokumentasjon på deres sitater fra palestinske myndigheter i rapporten. Vi gjengir PMWs spørsmål, og mener utenriksminister Børge Brende må stille dette i Brussel i dag:

“Ble den nye PLO-kommisjonen for fangesaker opprettet av den ene grunn å villede vestlige bistandsgivere når det gjelder lønnsutbetalinger til terrorister?”

Forrige artikkelHalvor Tjønn i MIFF Vest-Telemark: Muhammed slik samtiden så ham
Neste artikkelOdd Myrland i MIFF Vestfold: Israels beste argumenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.