Palestinsk barne-TV: – Jøder er barbariske apekatter

De palestinske selvstyremyndighetenes offentlige tv-kanal lærer barn at jødene er ”de mest onde av alle skapninger”.

Palestinsk jente leser dikt på barne-tv. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Palestinsk jente leser dikt på barne-tv. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I barneprogrammet ”Det beste hjemmet” på PA TV 29. mai fikk palestinske barn høre ei lita jente deklamere et dikt. Budskapet var at jødene er ”barbariske apekatter”, ”de mest onde av alle skapninger”. Likevel er hun ikke redd for ”jødenes barbari”, fordi ”Jerusalem vil spy ut de urene jødene”. Slik hatindoktrinering rettet mot barn forekommer jevnlig på palestinske tv-kanaler. Det samme diktet er kringkastet minst to ganger ved tidligere anledninger på samme kanal. Diktet er oversatt fra arabisk til engelsk av Palestinian Media Watch. Her er norsk oversettelse av diktet, som er rettet mot jøder og som har i seg mange allusjoner til koranen:

 

”Jeg frykter ikke for riflen

Fordi folkemengdene deres er en forført og uvitende flokk

Jerusalem er mitt land, Jerusalem er min ære

Jerusalem er mine dager og mine villeste drømmer

Å, dere som myrdet Allahs feilfrie profeter‎

Å, dere som ble oppdratt til å utøse blod

Å, sønner av Zion,

Å, dere de mest onde blant skapningene,

Å, barbariske apekatter,

Jerusalem står imot folkemengdene deres

Jerusalem spyr ut av seg deres urenhet

Fordi Jerusalem, dere urene, er feilfri og flekkfri

Og Jerusalem, dere som er søppel, er renset og ren

Jeg frykter ikke for barbariet

Så lenge mitt hjerte er min koran og min by

Så lenge jeg har mine våpen og mine steiner

Så lenge jeg er fri og ikke gir opp saken min

Vil jeg ikke frykte dine folkemengder

Jeg vil ikke frykte riflen.”

 

Etter at jenta var ferdig med å framføre diktet, var programlederens reaksjon denne:

– Bravo! Jerusalem er den evige hovedstaden til Palestina, vi vil aldri glemme det!

 

Lærer barna at Israel skal bli til Palestina

En uke tidligere, 22. mai, sendte den samme kanalen et annet barneprogram med den samme programlederen. Da viste de bilder av Tel Aviv, og fortalte barna at dette en dag skal bli palestinsk område – ikke bare Tel Aviv, men hele Israel.

– Jeg er sikker på at både Jaffa – og ikke bare Jaffa, men også Haifa, Acre, Nasaret og alle de palestinske byene som ble okkupert i 1948 – vil komme tilbake til oss en dag, sa programlederen. Dette programmet kan du se et tekstet utdrag av hos MEMRI TV.

 

Her kan du se video av utdrag fra programmet som ble sendt 29. mai, tekstet av PMW:

 

Forrige artikkelEt skinkesmørbrød til besvær
Neste artikkelSvenske Aftonbladet var våkne der NTB sviktet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/