PA arresterte 170 Hamas-medlemmer på Vestbredden

De siste dagene har palestinske sikkerhetstyrker hatt storaksjon mot Hamas.

Palestinsk politi (Foto: Ynetnews/Mohammed Shinawi)
Palestinsk politi (Foto: Ynetnews/Mohammed Shinawi)

I løpet av en enkelt natt skal palestinske sikkerhetstyrker ha arrestert hele 108 Hamas-medlemmer, ifølge en palestinsk kilde som har snakket med Yedioth Aharonoth. De neste dagene ble de resterende medlemmene anholdt.

Arrestasjonene kommer etter en serie med skyte-angrep mot israelere på Vestbredden der Malachi Rosenfeld og Danny Gonen har blitt drept og flere andre skadet de siste ukene.

Ifølge kilden skal sikkerhetstyrkene ha bevis for at Hamas står bak angrepene, som inkluderer skudd mot en israelsk ambulanse uten at noen ble skadd i den episoden.

MIFF skrev 29. juni om noen av angrepene i artikkelen Sjette terrorangrep på ti dager av Ramadan.

Terrorangrepene og de påfølgende arrestasjonene har økt spenningen mellom de Fatah-dominerte palestinske selvstyremyndighetene (PA) på Vestbredden, og Hamas, som styrer på Gaza-stripen.

Den arabisk-israelske journalisten Khaled Abu Toameh skrev mandag 7. juli i Jerusalem Post at PA har advart Hamas mot å angripe sikkerhetstyrkene deres på Vestbredden. Advarselen kom etter trusler fra ledere i Hamas etter arrestasjonene.

PA begrunner de omfattende arrestasjonene av Hamas-medlemmer – de største på mange år – med behovet for å ivareta ro og stabilitet, noe islamistene motarbeider.

General Adnan Dmeiri, talsmann for de palestinske sikkerhetstyrkene på Vestbredden, advarte Hamas med at de ville bli møtt med «det utenkelige» dersom de tok sjansen på å angripe medlemmer av sikkerhetstyrkene.

Dmeiri la til at det ikke var noen forskjell mellom retorikken fra Hamas og retorikken fra den såkalte «Islamske staten», IS.

En av lederne i Hamas, Sheikh Hassan Yousef (far til Mosab Hassan Yousef som skrev boken “Sønn av Hamas”) – som nylig ble løslatt fra israelsk fengsel – fordømte de pågående aksjonene mot Hamas. Han benektet at Hamas planla å skape kaos på Vestbredden.

Forrige artikkelFalsk melding om Saudi-Arabisk prinsebesøk til Israel
Neste artikkelTo savnede israelere med psykiske problemer holdes trolig fanget i Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.