Martyrdøden dyrkes på PA TV

Martyrdød for Allah i kamp mot fienden. Det dyrkes ikke bare av Islamsk Stat, men også av palestinske selvstyremyndigheters tv-stasjon som er finansiert av norsk bistand.

Skjermdump fra PA TV 16. mai 2015. (via PMW)
Skjermdump fra PA TV 16. mai 2015. (via PMW)

De palestinske selvstyremyndighetene har lykkes med å gjøre martyrdød for Allah (shahada) til et ideal for store deler av de palestinske muslimene. Å bli drept i kamp for “Palestina” gir dem en slik martyrstatus.

Palestinian Media Watch refererer i en artikkel 13. juli til ferske eksempler fra palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon PA TV.

8. juni i et program om en palestinsk ungdom som ble “martyr”: Fortellerstemmen til PA TV sier “Palestina” er en mor som “når hun blir gravid sier til fosteret: ‘Du ble skapt bare til å være fri eller dø som en martyr'”.

16. mai lot PA TV kvinnerettighetsaktivisten Amal Al-A’araj forklare hvorfor palestinske kvinner ønsker å se sine sønner dø som martyrer.

– Den palestinske kvinnen som lager gledeslyder for sin martyrsønn, ble oppdratt av en palestinsk kvinne som var sterkere enn henne i kjærligheten til hjemlandet og i troen på at ‘Palestina er mer verdifullt enn min sønn’. Palestina er én, sønnene er mange. Jeg kan fø 10 eller 12, og jeg kjenner mennesker med 15, 16 eller mer, men Palestina finnes det bare én av. Landet Palestina er bare ett, sa Al-A’araj.

Programlederen i PA TV ville få fram at mødrenes holdning ikke betyr at de ikke bryr seg om sine sønner.

– Vi kan alle se at moren først gråter, og så lager gledeslyder. Hun har følelser. Hun lager lyder av glede fordi hun fulgte sin martyr som kjempet for saken og forsvarte sitt land. Hun så resultatene av verdiene hun la ned i sin sønn, utdypet Al-A’araj.

PA TV blir finansiert av budsjettmidlene til palestinske selvstyremyndigheter, som igjen blir finansiert av internasjonal bistand.

Forrige artikkelKom for å høre israelske ungdommer på MIFF-møte i Kongsvinger
Neste artikkelTragedien som ble hindret av Gaza-krigen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.