Martyrdøden dyrkes på PA TV

Martyrdød for Allah i kamp mot fienden. Det dyrkes ikke bare av Islamsk Stat, men også av palestinske selvstyremyndigheters tv-stasjon som er finansiert av norsk bistand.
Skjermdump fra PA TV 16. mai 2015. (via PMW)
Skjermdump fra PA TV 16. mai 2015. (via PMW)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

De palestinske selvstyremyndighetene har lykkes med å gjøre martyrdød for Allah (shahada) til et ideal for store deler av de palestinske muslimene. Å bli drept i kamp for “Palestina” gir dem en slik martyrstatus.

Palestinian Media Watch refererer i en artikkel 13. juli til ferske eksempler fra palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-stasjon PA TV.

8. juni i et program om en palestinsk ungdom som ble “martyr”: Fortellerstemmen til PA TV sier “Palestina” er en mor som “når hun blir gravid sier til fosteret: ‘Du ble skapt bare til å være fri eller dø som en martyr'”.

16. mai lot PA TV kvinnerettighetsaktivisten Amal Al-A’araj forklare hvorfor palestinske kvinner ønsker å se sine sønner dø som martyrer.

– Den palestinske kvinnen som lager gledeslyder for sin martyrsønn, ble oppdratt av en palestinsk kvinne som var sterkere enn henne i kjærligheten til hjemlandet og i troen på at ‘Palestina er mer verdifullt enn min sønn’. Palestina er én, sønnene er mange. Jeg kan fø 10 eller 12, og jeg kjenner mennesker med 15, 16 eller mer, men Palestina finnes det bare én av. Landet Palestina er bare ett, sa Al-A’araj.

Programlederen i PA TV ville få fram at mødrenes holdning ikke betyr at de ikke bryr seg om sine sønner.

– Vi kan alle se at moren først gråter, og så lager gledeslyder. Hun har følelser. Hun lager lyder av glede fordi hun fulgte sin martyr som kjempet for saken og forsvarte sitt land. Hun så resultatene av verdiene hun la ned i sin sønn, utdypet Al-A’araj.

PA TV blir finansiert av budsjettmidlene til palestinske selvstyremyndigheter, som igjen blir finansiert av internasjonal bistand.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise